In cea mai spectaculoasa dezvaluire privind „mita BAE Systems” – cazul in care procurorul general al Marii Britanii a oprit ancheta la cererea expresa a premierului Tony Blair – BBC si „The Guardian” sustin ca firma producatoare de armament a platit timp de peste zece ani cate 30 de milioane de lire sterline, in fiecare trimestru, in conturile ambasadei saudite de la Washington, unde ambasador pana in 2005 era printul Bandar.

Sumele pe care Bandar le folosea in interes propriu, cum ar fi intretinerea avionului personal de tip Airbus, reprezentau un comision ilegal pentru semnarea in 1985 a acordurilor Al-Yamamah, prin care Marea Britanie a vandut peste 100 de avioane de vanatoare regatului arab. Conform investigatiei presei britanice, fiecare transa de plata a fost aprobata de structura responsabila de controlul exporturilor de armament din cadrul Ministerului britanic al Apararii.

Printul Bandar, care in prezent este presedintele Consiliului de Securitate Nationala de la Riyadh, a refuzat sa comenteze, iar BAE Systems a anuntat ca actiunile sale au fost mereu in conformitate cu legea. Ministerul Apararii a precizat ca nu poate raspunde intrebarilor presei pentru ca informatiile privind acordul Al-Yamanah sunt secrete.