Sorin Ovidiu Vîntu: SRI, un serviciu de poliţie politică al lui Traian Băsescu

Sorin Ovidiu Vîntu: SRI, un serviciu de poliţie politică al lui Traian Băsescu

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a răspuns, în această seară, afirmaţiilor preşedintelui Traian Băsescu despre influenţa sa în SRI. "Domnia sa a încercat să cauţioneze activitatea strictă de poliţie politică pe care o face SRI astăzi, condus de către domnul Maior şi de către domnul Coldea. Acest serviciu a ajuns să funcţioneze astăzi ca un serviciu de poliţie politică personală a lui Traian Băsescu", a spus Vîntu.

El a adăugat că SRI a recrutat procurori şi ziarişti, pe care i-a folosit pentru a servi intereselor personale ale lui Traian Băsescu şi în interesul "clicii sale".

  • "SRI a recrutat procurori care au devenit ofiţeri sub acoperire, ziarişti care sunt ofiţeri sub acoperire. Prin intermediul lor, Băsescu îşi permite astăzi să terorizeze o ţară întreagă. Nu mai are de-a face, în opinia mea, cu protecţia, cu securitatea acestei ţări, ci cu protecţia afacerilor de diverse tipuri şi a intereselor personale ale lui Băsescu şi a clicii din jurul lui.  Dacă domnia sa spune că are probe, înseamnă că şi acuzaţia pe care eu o fac acum, o fac în cunoştinţă de cauză", a punctat Sorin Ovidiu Vîntu

În legătură cu acuzaţiile preşedintelui Băsescu, potrivit cărora ar avea "mâinile băgate până la coate în banii publici şi în bunurile publice sau în banii altora", Sorin Ovidiu Vîntu a susţinut că nu avut afaceri cu statul, aşa cum au, în schimb, persoanele care îl înconjoară pe şeful statului.

  • "Cel puţin în ceea ce mă priveşte, probabil mă confundă cu gaşca de lichele care îl înconjoară. Eu nu am băgat niciodată mâna în buzunarul statului sau în buzunarul altcuiva", a mai spus SOV, la Realitatea TV.

Băsescu: Vîntu a condus SRI Dacă în zilele imediat următoare reţinerii lui Vîntu, şeful statului a refuzat să facă orice comentariu, ultimele zile ne-au adus declaraţii şi acuzaţii din partea preşedintelui. Cel mai recent episod s-a derulat aseară, în cadrul emisiunii "Naşul", de pe B1TV, când Traian Băsescu l-a numit "infractor bolnav la cap" pe omul de afaceri. "Ce planuri de evoluţie a României poate să discute un preşedinte al României cu un infractor?(...) A băgat mâinile până la coate în banii statului sau al FNI, sau al FNA. Sunt de acord că instituţiile statului nu funcţionează toate perfect, dar cu mine nu se face niciun compromis", a spus preşedintele aseară. Sorin Ovidiu Vîntu invocase anterior "nouă principii pentru modernizarea statului" asupra cărora, în 2007, s-ar fi înţeles cu preşedintele României. Şeful statului a mai afirmat că Sorin Ovidiu Vîntu a avut o influenţă foarte mare asupra SRI atunci când această instituţie era condusă de Radu Timofte. "În timpul cand domnul director Timofte conducea SRI, Vîntu avea o influenţă extraordinară în acest serviciu, influenţa chiar numiri de şefi la nivel judeţean, la nivel de secţii. Nu există dubii cât de influent era Vîntu în relaţia cu SRI. Serviciul nu mai e cel din 2006, şi chiar aducerea unui parlamentar PSD în fruntea SRI (George Maior – n.r.) a fost un lucru care m-a reconfortat, mi-a creat detaşarea de a lucra cu acest serviciu. Dacă aş fi adus un om din PD, nu ar fi fost credibilă colaborarea cu acest serviciu. Mai sunt câţiva subofiţeri şi ofiţeri care la revoluţie numai ce terminaseră şcoala, şi serviciul nu se mai ocupa decât de ceea ce îl obligă legea să se ocupe", a spus şeful statului. Citiţi mai multe AICI. Sorin Ovidiu Vîntu, şoferul său, Alexandru Stoian, şi omul de afaceri Ovidiu Turcan au petrecut o săptămână în arest în dosarul fugii lui Nicolae Popa, fost director Gelsor.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Citiţi şi "Războiul declaraţiilor între Vîntu şi Băsescu"