Sorin Oprescu, fost primar general în București, a avut probleme cu legea. În anul 2015, medicul a fost arestat și trimis în judecată de procurorii DNA. Pentru  luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat. În timp ce a fost oprit de polițiști în trafic, asupra lui Oprescu s-a găsit suma de 25.000 de euro.

Astfel, el a ajuns să petreacă în arest preventiv 54 de zile, o perioadă care l-a marcat puternic. Invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Riafi”, de la Kanal D, fostul primar al Capitalei a vorbit despre acel episod.

Sorin Oprescu, fost primar general: „Am început și eu să derulez lucrurile”

„Călcatul în picioare a demnității și modul în care procedează tovarășii procurori: nici o întrebare, nici o chemare la DNA timp de două săptămâni, de la arest, adică să mă aducă, nu să mă cheme.

Nimic! Stai, împarți timpul cu colegii de camera…Ce m-a impresionat? Cel mai tare, ce m-a lovit în moalele capului? Că șeful Arestului (n.r. –  de la Arestul Central). Mi-a spus. Noi știam că veniți de 6 zile. Vă dau cuvântul meu de onoare! Am început și eu să derulez lucrurile, am spus avocatului ce aveam de spus”. A declarat Sorin Oprescu.

Oprescu a făcut o legătură între problemele pe care le-a avut cu legea și încrederea de care se bucura înaintea acelui episod. Unele sondaje îl plasau peste președintele Klaus Iohannis.

„Nici până azi nu pot să-mi explic chestia asta”

„Să vă spun că a fost o premoniție? Nu, n-a fost nici un fel de premoniție. Undeva în iulie a ieșit un sondaj care mă ducea la încredere puțin mai sus decât Iohannis. Nu știu ce am avut, nici astăzi nu știu, m-am oprit la avocat și l-am întrebat următorul lucru. Dumneata la vară ești aici? Nu pleci în concediu? Mi-a spus. Nu. Dar de ce?

S-a întâmplat ceva domnule Oprescu? Nu s-a întâmplat nimic, dar vreau să știu așa. Nici până astăzi nu pot să-mi explic chestia asta. Au venit toate buluc. Deranjam, încurcam, dar mizerabil a fost călcatul în picioare al demnității”. A mai spus Oprescu pentru sursa citată.