Editura Evenimentul si Capital

Sorin Oancea: ”Nu am investit din banii personali nici pentru cumpărarea şi nici pentru finanţarea ulterioară a postului de televiziune B1”

Sorin Oancea
Autor: | | 1 Comentarii | 499 Vizualizari

Directorul B1 TV, Sorin Oancea, îi răspunde, într-un comunicat de presă, jurnalistului Cătălin Tolontan, care a afirmat că „dacă acceptăm logica președintelui, atunci patronul actual al B1TV a împrumutat banii poporului de la Crescent”.

Redăm integral comunicatul de presă al postului.

În urma afirmaţiilor făcute de jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul personal, care au fost apoi preluate şi de presa online, în legătură cu finanţarea postului de televiziune B1 TV, trebuie să facem următoarele precizări:

Societatea comercială B1 TV Channel SRL, care operează licenţa postului de televiziune B1 începând din anul 2010, nu a fost şi nu este finanţată din banii personali ai acţionarilor acestei companii.

B1 TV Channel SRL funcţionează, pe lângă veniturile curente din activitatea operaţională, pe baza unei linii de credit deschisă la o bancă internaţională cu sediul la Bucureşti.

Sorin Oancea, în calitate de co-acţionar al B1 TV Channel SRL, nu a investit din banii personali nici pentru cumpărarea şi nici pentru finanţarea ulterioară a postului de televiziune B1.

În consecinţă, chiar şi „forţată” sau „redusă la absurd”, această analogie pe care o face Cătălin Tolontan în legătură cu finanţarea postului B1 nu are nicio bază reală, fiind doar o pură speculaţie menită să deplaseze atenţia de la subiectul aflat în dezbatere publică.

De asemenea, pentru a pune capăt speculaţiilor în legătură cu implicarea lui Sorin Oancea în compania care editează Gazeta Sporturilor, proprietate a familiei Voiculescu, se impun a fi precizate următoarele:

Împrumuturile luate de la Crescent de către compania care editează Gazeta Sporturilor au avut ca destinaţie exclusivă finanţarea ziarului Gazeta Sporturilor, atât la lansare cât şi pentru funcţionarea ulterioară a respectivei publicaţii.

Acordarea acestor împrumuturi a fost convenită exclusiv între proprietarul companiei, Dan Voiculescu şi directorul general al Gazetei Sporturilor, Cătălin Tolontan, acestea fiind persoanele care au luat în mod efectiv decizia, indiferent de cine a semnat pentru respectivele împrumuturi.

Din informaţiile publice existente, aceste împrumuturi nu au fost niciodată returnate către Crescent. Şi abia aici ajungem la adevăratul subiect de presă care ar putea constitui un punct de plecare pentru jurnaliştii de investigaţie.

ULTIMA ORA. Cu cine STA IN CELULA Radu Mazare!

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Divertisment

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI