O nouă autostradă în România. Care sunt cele două mari orașe pe care le va lega

O nouă autostradă în România. Care sunt cele două mari orașe pe care le va lega Autostrada Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, anunță că se fac demersuri pentru construcția unei noi autostrăzi în România. În acest sens a fost încredințat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate.

Noua autostradă, anunțată de ministrul Transporturilor, va lega Transilvania de Moldova, între Bacău și Brașov. Contractul pentru documentația tehnică - studiu de fezabilitate - va costa peste 80 de milioane de lei plus TVA.

Sorin Grindeanu anunță un nou proiect

Ministrul PSD a făcut anunțul într-o postare pe o rețea de socializare. Sorin Grindeanu a afirmat că se fac pași importanți pentru implementarea proiectului autostrăzii Brașov - Bacău. Potrivit spuselor sale, Bacăul va deveni un adevărat nod rutier. Aici se vor intersecta Autostrada Brașov - Bacău, Drumul Expres Piatra Neamț - Bacău și Autostrada Moldovei (A7).

Oficialul guvernamental a precizat că noul proiect de trafic este foarte important, având în vedere că se leagă direct de Autostrada Moldovei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Un nou pas important pentru construcția Autostrăzii Brașov-Bacău (#A13)! CNAIR a semnat astăzi contractul pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției celor 164 de km ai acestei autostrăzi care asigură legătura dintre Moldova și Transilvania”, a arătat Sorin Grindeanu.

Autostrada

harta autostrada Brașov - Bacău Sursa foto Facebook

Proiectul costă peste 81 de milioane

Ministrul Sorin Grindeanu a declarat că studiul de fezabilitate a fost contractat pentru 81,20 milioane de lei, la care se adaugă TVA. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Transport. Proiectantul, a mai spus oficialul, are la dispoziție doi ani ca să elaboreze toate documentele necesare prevăzute de legislație.

„Proiectantul român trebuie să finalizeze Studiul de Fezabilitate în termen de 24 de luni. Pentru acest contract are la dispoziție 81,20 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport”, anunță Sorin Grindeanu.

Astfel, datorită noului proiect de autostradă, se va asigura legătura dintre cele două provincii istorice Transilvania și Moldova.

Drum expres anunțat de Sorin Grindeanu

În urmă cu câteva zile, ministrul Transporturilor anunța încă un proiect de infrastructură important. Sorin Grindeanu spunea că a avizat indicatorii tehnico-economici pentru construcția Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț. Șoseaua va măsura 51 de kilometri și va tranzita județele Bacău și Neamț. În final va asigura legătura cu Autostrada Moldovei.

Pe traseul drumului expres, care va tranzita județul Bacău pe o lungime de 22,45 km și județul Neamț pe o lungime de 28,55 km, se vor construi:

  • 6 viaducte;
  • 17 pasaje;
  • 7 poduri;
  • 2 spații de servicii
  • 1 centru de întreținere și coordonare
  •  5 noduri rutiere (Nod rutier A7, Nod rutier Racova, Nod rutier Podoleni, Nod rutier Savinești și Nod rutier Piatra Neamț).