Soluții de refinanțare: BCR lansează un credit ipotecar în euro cu marje de 4,5%

Soluții de refinanțare: BCR lansează un credit ipotecar în euro cu marje de 4,5%

BCR a lansat astăzi o ofertă promoțională la creditele pentru locuințe: dobânzi variabile legate de indicele EURIBOR la șase luni la care se adaugă o marjă de 4,5% în cazul clienților băncii, respectiv de 4,9% în cazul celorlalți clienți.

Pot beneficia de marja de 4,5% clienții care își încasează salariul la BCR sau urmează să și-l încaseze într-un cont deschis la bancă și cei care au un credit contractat de la aceasta instituție și au un istoric de credit bun.

Oferta băncii vine in condițiile în care multi din clientii cu credite în derulare sunt nemultumiți de modul în care banca lor aplică prevederile OUG 50/2010 și se interesează și de solutii de refinanţare.

Băncile oferă cele mai avantajoase credite clienților proprii, cei care-și încasează salariile într-un cont deschis la respectiva bancă, deoarece riscul de nerambursare a împrumutului este mai redus. Creditul ipotecar al BCR are DAE (dobanda anuală efectivă – arată costul total al împrumutului) de 6,14% dacă este în valoare de 30.000 de euro, urmează să fie rambursat în 30 de ani și este contrcatat de o persoană care este client al băncii. Ipotecarul promoțional al BCR intră astfel în competiție cu produsele oferite de alte bănci clienților care-și încasează salariul într-un cont deschis la ele. Oferte concurente

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru același împrumut, la RBS costul total al creditului este de 6,05%, la Millennium Bank – 6,24%, iar la OTP – 6,78%, potrivit conso.ro. Ofertele se departajează din punct de vedere al marjelor care urmează să fie practicate de bănci în tipul derulării lor, dar și prin beneficiile oferite. De exemplu, ipotecarele de la RBS și Millennium sunt însoțite de asigurări de viață. Însă, dobanda nominală la creditul pentru case de la RBS se calculează în funcție de EURIBOR la șașe luni la care se adaugă o marjă de 4,5%, iar la Millennium - EURIBOR la 3 luni plus 5%.

Creditul RBS are în primul an dobandă nominală fixă de 5%. În cazul creditului OTP dobânda nominală este calculată în funcție de valoarea EURIBOR la trei luni la care se adaugă o marjă de 2,1%, ceea ce în prezent duce la o valoare de 2,78%, însă costul este completat de un comision de administrare lunar de 0,29%, aplicat la soldul creditului (suma care a mai rămas de plătit din cea împrumutată de la bancă).