Evenimentul Zilei > Actualitate > Solomon duce prostia până la capăt. Ameninţările de gangster ale deputatului PSD
Solomon duce prostia până la capăt. Ameninţările de gangster ale deputatului PSD

Solomon duce prostia până la capăt. Ameninţările de gangster ale deputatului PSD

Deputatul a înmuiat ameninţarea cu moartea la adresa premierului Ungureanu şi a dat-o pe folclor.

"Este o expresie comună. A căzut lumea în plasa asta. Aldo Moro este la noi substantiv comun, nu propriu, exact cum stă treaba cu Peneş Curcanul", ne-a explicat Solomon, în încercarea vădită de a drege busuiocul.

"Se-aude că domnul Mihai Răzvan Ungureanu ar vrea să vină pe 1 Mai. Eu îi transmit public, că sigur are urechi care s-audă, că dacă are nesimţirea, că tupeu are cât cuprinde, să vină în Bârlad şi să nu anunţe autorităţile, să nu oprească la primărie să afle ce-i doare pe bârlădeni de la primarul municipiului Bârlad, va avea nu soarta lui Tăriceanu, ci soarta lui Aldo Moro. Şi asta nu-i o ameninţare, e o asigurare, domnule prim-ministru!", declarase Solomon.

Moro, premier al Italiei între 1963 şi 1968, şi apoi între 1974 şi 1976, a fost răpit în martie 1978 de gruparea teroristă "Brigăzile Roşii", după o ambuscadă pe străzile Romei.

Moro, un om al compromisului

Răpirea viza eliberarea din închisoare a membrilor fondatori ai grupării comuniste. Papa Paul al VI-lea însuşi cere eliberarea lui Moro. Puterea, însă, refuză negocierea cu teroriştii. După două luni, "Brigăzile Roşii" decid asasinarea lui Moro. Îl bagă într-o maşină, îl învelesc într-o pătură, după care trag în el zece focuri de armă. Aldo Moro a fost un promotor al unui compromis istoric (compromesso storico): o alianţă între creştin-democraţi şi socialişti, care era pe cale să se producă în chiar ziua când a fost răpit.
Citiți și:

  • Deputatul PSD care l-a amenințat cu moartea pe premierul Ungureanu are antecedente cu Boc și Tăriceanu
  • PSD îi recomandă deputatului Solomon să se abțină de la declarații