Evenimentul Zilei > Actualitate > Soldatul Ghişe continuă lupta. El îl acuză pe şeful statului că a ocupat ilegal Cotroceniul
Soldatul Ghişe continuă lupta. El îl acuză pe şeful statului că a ocupat ilegal Cotroceniul

Soldatul Ghişe continuă lupta. El îl acuză pe şeful statului că a ocupat ilegal Cotroceniul

Soldatul Ioan Ghişe continuă lupta deşi toţi camarazii săi au predat puştile şi flutură de voie-de nevoie steagul păcii. El l-a dat în judecată pe Traian Băsescu, pe care îl consideră în continuare suspendat.

În plângerea sa, liberalul îl acuză pe şeful statului că, la data de 28 august, a ocupat sediul Administraţiei Prezidenţiale, "cu ajutorul unor persoane îmbrăcate în uniforme ale SPP, ştiind că la respectiva dată era şi este, şi în prezent, în situaţia de suspendat din funcţia de preşedinte, conform hotărârii Parlamentului nr 33/2012". Conform mediafax.ro, acesta îl mai acuză pe Traian Băsescu de propagandă în favoarea statului totalitar, prin "încălcarea voinţei poporului, consemnată în rezultatele Biroului Electoral Central şi confirmate de Curtea Constituţională".
În realitate, Traian Băsescu s-a întors la Cotroceni după ce, pe 27 august, Parlamentul a luat act de decizia Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului de demitere, iar aceasta a şi fost publicată în Monitorul Oficial. Pentru exigentul Ghişe, întrunirea acestor condiţii legale nu este însă suficientă.

Senatorul PNL a depus o plângere penală pe numele judecătorilor Curţii Constituţionale care ar fi votat în favoarea invalidării referendumului: Augustin Zegrean, Aspazia Cojocaru, Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Motoc şi Valentin Zoltan Puskas. Plângerea este de domeniul fantasticului pentru că votul celor nouă judecători ai Curţii nu este public, aşa că Ghişe acţionează pe bază de presupuneri şi prin eliminare.

Cei şase judecători sunt acuzaţi că au anulat confirmarea rezultatelor constatate de Biroul Electoral Central la referendumul din 29 iulie, că au iniţiat "impunerea dictaturii în România" şi că au făcut propagandă în favoarea statului totalitar.
CITIŢI ŞI:

  • Ioan Ghişe e „protestatarul sendviş”. Meniul zilei: „un senator între două cartoane”
  • Traian Băsescu se poate întoarce la Cotroceni. Decizia CCR de invalidare a referendumului, publicată în Monitorul Oficial | VIDEO
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News