Magistrații Tribunalului Constanța au dispus, în urmă cu puțin timp, arestarea preventivă a lui Ionuț Marian D., din comuna Ciobanu, pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală gravă și fugă de la locul accidentului. Este tânărul care, în urmă cu două nopți, în jurul orei 00:20, a lovit violent cu mașina doi pietoni, de 15 ani, respectiv 18 ani, care traversau strada  pe marcajul pietonal, din dreptul restaurantului Astoria, din stațiunea Mamaia. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă se vede cum șoferul îi spulberă pe pietoni, victimele fiind aruncate în aer, iar după impactul violent își continuă drumul, fugind de la locul faptei.

Cei doi tineri, din Vaslui, care lucrau de sezon, la un restaurant din Mamaia sunt internați în stare gravă, cu politraume violente la Terapia Intensivă a Spitalului Județean de Urgență, Constanța. După ce polițiștii l-au identificat pe autor, acesta și-a angajat un avocat cunoscut în Constanța și, după 12 ore de la comiterea faptei, s-a prezentat la sediul IPJ Constanța, fiind reținut. El ar fi declarat că a fugit de frică, însă din cercetări, polțiștii au descoperit că mașina cu care și-a lovit victimele a aparținut grupării celor opt infractori capturați la începutul acestui ani, după ce au comis peste 125 de furturi și tâlhării în nouă județe din țară.

Membrii grupării, cu vârste cuprinse între 22 și 46 de ani, se specializaseră în furturi de aparate pay-point. Modul de operare era violent. Distrugeau intrarea în centrul comercial,  izbind-o cu o mașină de teren. Agățau terminalul Pay Point cu niște chingi și îl smulgeau din șuruburi, furându-l cu totul. Dintre cele 125 de infracțiuni, peste 100 sunt infracțiuni de tâlhărie, furt calificat și distrugere, alte 22 sunt infracțiuni la regimul circulației rutiere, una este cea de constituire a unui grup infracțional organizat, prejudiciul total fiind de peste 200.000 de euro.