Evenimentul Zilei > Actualitate > PSD depune o plângere la Parchet împotriva Robertei Anastase
PSD depune o plângere la Parchet împotriva Robertei Anastase

PSD depune o plângere la Parchet împotriva Robertei Anastase

Preşedintele social-democrat Victor Ponta a anunţat azi că partidul pe care îl conduce va depune o sesizare la Parchetul General împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pe care a acuzat-o de abuz.

"Marionetele lui Traian Băsescu care conduc azi Camera Deputaţilor şi alte structuri încearcă să blocheze orice acţiune, cum a fost azi moţiunea pe agricultură şi dezbaterea pe legea pensiilor", a apreciat Ponta.
Deputaţii ar fi trebuit să dezbată şi să se pronunţe, astăzi, asupra moţiunii simple a PSD pe tema agriculturii, dar iniţiatorii au renunţat la dezbatere, refuzând să o citească în faţa plenului, aşa cum prevăd procedurile parlamentare. Astfel că preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a considerat că moţiunea simplă a fost retrasă.
"Dacă nu citiţi, înseamnă că moţiunea este retrasă. Nu aţi cerut amânarea. Înţeleg că moţiunea e retrasă. Înţeleg, de asemenea, că opoziţia îl girează astfel pe noul ministru al Agriculturi, Valeriu Tabără, prezent aici", a spus Anastase.
Tabără: Renunţarea la moţiunea simplă, un joc politic al opoziţiei
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că renunţarea PSD la prezentarea în Camera Deputaţilor a moţiunii simple pe tema agriculturii reprezintă "un joc politic" al opoziţiei.
"Este un joc politic, nu este o noutate din partea colegilor. Mă aşteptam să citească moţiunea, să se respecte procedurile şi apoi să putem clarifica o dezbatere serioasă", a precizat Tabără, citat de Mediafax.
El a arătat că moţiunea PSD era îndreptată împotriva fostului ministru al Agriculturii Mihail Dumitru, remaniat săptămâna trecută. "Moţiunea a fost îndreptată împotriva predecesorului meu şi împotriva unor probleme cu care se confruntă agricultura", a adăugat Valeriu Tabără, care a menţionat că va ţine cont de neregulile semnalate în această moţiune.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News