Slujbe de vară în străinătate

Slujbe de vară în străinătate

Programele Work & Travel îi ajută pe tineri să câştige bani frumoşi şi să capete experienţă.

Studenţii care vor să lucreze pe perioada verii şi nu sunt atraşi de ofertele din ţară pot opta pentru un loc de muncă peste hotare prin programele Work & Travel.

Cele mai multe posturi pentru începători sunt în turism, în Grecia, Canada şi America. Recepţioner, ajutor de bucătar, ospătar şi îngrijitor în parcurile de distracţii sunt cele mai frecvente joburi disponibile.

Cei care vor să obţină un astfel de post trebuie să cunoască cel puţin o limbă străină la nivel conversaţional. 200 de slujbe în Canada

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă aveţi 18 ani, vorbiţi engleza şi vă doriţi să lucraţi în turism, aveţi toate şansele să obţineţi unul dintre cele 200 de locuri de muncă pentru Canada, scoase la concurs prin programul Study & Work, derulat prin intermediul companiei Zip Travel, pentru şase sau 12 luni.   „Acest program presupune studiu îmbinat cu practica profesională”, spune Romeo Moşoiu, directorul companiei. Ospătar, ajutor de ospătar, barman, ajutor de barman, recepţioner/ ă, cameristă, îngrijitor pentru terenuri de golf sunt doar câteva dintre joburile scoase la concurs. Se câştigă între 8 şi 14 dolari canadieni pe oră, plus bacşiş. Cazarea şi masa vor fi asigurate de angajator.

Pentru a obţine un post, trebuie să completaţi formularul de înscriere la www.ziptravel.ro. Apoi veţi avea de susţinut un test on-line şi un interviu telefonic. „Se plăteşte o taxă de 2.197 de dolari canadieni pentru programul de şase luni şi de 4.395 de dolari canadieni pentru cel de un an”, mai spune Romeo Moşoiu. Înscrierile se fac până la 1 septembrie.

Şi firma Unlimited Potential (UP) are pentru această vară un program pentru tinerii care vor să lucreze în insulele greceşti. Acesta se adresează studenţilor cu vârste între 18 şi 30 de ani, cunoscători de limba engleză, cărora le oferă posibilitatea de a lucra în hoteluri din Atena, Creta sau Santorini. Cazarea şi masa sunt asigurate de angajator.

Salariu de 400 de euro pe lună în Grecia

Oferta salarială pentru Grecia porneşte de la 400 de euro lunar. „Studenţii pot alege să lucreze pe poziţii de asistenţi în mai multe departamente ale hotelurilor, în timp ce tinerii care studiază la facultăţi precum Geografie sau Turism se pot angaja pe poziţii mai avansate şi mai bine plătite”, spune Sotiris Karagiozidis, managing partner al Unlimited Potential.

Un program similar are şi firma Zip Travel. Joburile sunt disponibile în restaurante, baze sportive şi hoteluri, dar se poate aplica şi pentru posturile de şofer, instructor de aerobic şi babysitter. Înscrierile se fac până pe 15 iulie.   OFERTE DIN AMERICA

Joburi în cazinouri şi hoteluri din Nevada şi California Pentru studenţii care vor să meargă în America vara aceasta, Trans USA, companie de recrutare şi plasare a forţei de muncă, a scos la concurs, în cadrul programului Summer Work & Travel, mai multe joburi în această perioadă.

  • Tinerii pot lucra în restaurante, hoteluri şi cazinouri în poziţiile de ajutor de barman, ajutor de ospătar, ajutor de bucătar, bucătar, barman, ospătar, casieră şi cameristă.
  • Salariul este de 6,25 de dolari pe oră, plus bacşiş în Nevada, iar în California între 8 şi 9 dolari pe oră, plus bacşiş.
  • Cei care vor să obţină un astfel de post trebuie să fie studenţi la o facultate acreditată de Ministerul Educaţiei, la zi, să cunoască limba engleză şi să nu aibă cazier.
  • Pentru dosarul de înscriere sunt necesare un CV în limba engleză, copii după buletin, paşaport, carnet de student şi diploma de Bacalaureat, precum şi cazier, poză tip paşaport, dovadă că nu există interdicţia de a părăsi ţara şi adeverinţă de la medicul de familie.
  • Pentru înscrieri puteţi trimite CV-ul la adresa de e-mail mariustinis@transusa.ro.