Evenimentul Zilei > Actualitate > Situație inedită la Arad. O femeie a născut în ambulanța care o ducea la maternitate
Situație inedită la Arad. O femeie a născut în ambulanța care o ducea la maternitate

Situație inedită la Arad. O femeie a născut în ambulanța care o ducea la maternitate

O situație inedită a fost întâlnită în județul Arad, unde o femeie a născut chiar în autospeciala SMURD care o transporta către maternitate.

Copilul a venit pe lume în curtea Spitalului din localitatea Sebiş, în judeţul Arad. Bebelușul s-a născut chiar în autospeciala SMURD care a transportat-o pe mamă la unitatea medicală. Femeia a fost asistată la naștere de un medic precum și de echipajul de paramedici de pe mașină.

Potrivit informațiilor prezentate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad, o tânără de 24 de ani a sunat la numărul de urgenţă 112 și a anunțat că urmează să nască. Femeia a solicitat ajutorul paramedicilor, precizând că are nevoie de transport de urgență la maternitate.

Conform sursei citate, un echipaj SMURD a preluat-o pe femeie din localitatea Igneşti, însă, aceasta avea contracții foarte dese, la interval de un minut. Drept urmare, paramedicii au decis să o transporte la cea mai apropiată unitate spitalicească, şi anume la Sebiş.

Odată ce ambulanța a ajuns în curtea spitalului, tânăra a născut în mașină. Ea a fost supravegheată, conform informațiilor prezentate, de medicul Claudia Dima şi de cei trei paramedici de pe autospeciala SMURD. Este vorba despre plutonierii major Lucian Palcu, Sebastian Rus şi Ciprian Pop.

„Tânăra de 24 ani, însărcinată, a fost preluată de echipajul SMURD al Detașamentului de Pompieri Sebiș din localitatea Ignești. Cei trei paramedici din echipaj au monitorizat-o permanent, avea contracții la interval de un minut. Pentru că nu aveau timp să ajungă cu viitoarea mămică la Matern, au plecat direct spre Spitalul din orașul Sebiș, iar când au ajuns în curtea spitalului, bebelușul nu a mai avut răbdare, iar tânăra mămică a și născut în ambulanță – sub supravegherea medicului din spital, doctor Dima Claudia”, se arată în comunicarea ISU Arad.

Femeia a dat naștere unui băiețel în ambulanță

O femeie a născut în ambulanța care o ducea la maternitate

Femeia a dat naştere unui băieţel, iar mai apoi, împreună cu bebeluşul, a fost transferată la Spitalul Maternitate din Arad.

„Echipajul SMURD a asistat la naștere, ajutând medicul, iar totul a decurs foarte bine. Au adus pe lume un băiețel, iar după naștere au fost redirecționați spre Spitalul Matern din Arad. Pe drum, echipajul SMURD a fost întâmpinat de un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Arad cu medic, proaspăta mămică și noul născut fiind predați celor de pe ambulanță, în stare foarte bună. Ei sunt eroii acestei întâmplări și «moașele» băiețelului: doctorul Dima Claudia, plt.maj. Palcu Lucian, plt. maj. Rus Sebastian și plt. maj. Pop Ciprian”, mai precizează ISU Arad.

Nu este pentru prima dată când un echipaj SMURD asistă la o naştere în autospecială, în judeţul Arad. La finalul lunii februarie, tot în judeţul Arad, o femeie a dat naştere unei fetiţe fiind asistată de paramedici.

sursa foto: ISU Arad