Evenimentul Zilei > Monden > Doar în filme mai vezi așa ceva. Naștere la bordul unui avion
Doar în filme mai vezi așa ceva. Naștere la bordul unui avion

Doar în filme mai vezi așa ceva. Naștere la bordul unui avion

Naștere la bordul unui avion care efectua o cursă între localitățile Bangalore și Jaipur din India. O fetiță s-a născut asistată de membrii echipajului și de un medic aflat printre călători

Naștere la bordul unui avion.

Un bebeluș s-a născut în timpul unui zbor al unei curse aeriene în India. Membrii echipajului au ajutat la naștere împreună cu un medic aflat printre călători. Astfel de cazuri, nașteri în timpul zborurilor aeriene sunt foarte rare. Se înregistrează un caz la circa 26 de milioane de pasageri.

Nașterea a avut loc în timpul cursei aeriene care a plecat miercuri dimineața din Bangalore cu destinația Jaipur. Informația a fost prezentată de Sky news.

Zborul IndiGo 6E-469 a plecat miercuri dimineață, la ora 5.45 a.m. ora locală, de la Bangalore și a ajuns la destinație în jurul orei 8.00 a.m. La bord se afla și o femeie însărcinată în ultimele zile, viitoarea mămică.

Naștere la bordul unui avion

În timpul călătoriei, acesteia i s-a făcut rău și a intrat în travaliu. Pec ale de consecință, ea a fost ajutată să aducă copilul pe lume de un medic, aflat printre călători și membrii echipajului.

În ciuda condițiilor improprii, nașterea a decurs normal, iar medicul și „asistenții” săi au adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă.

Oficialilor de pe aeroportul din Jaipur li s-a spus să pregătească o ambulanță cu un medic pentru a o prelua pe femeie și pe fiica acesteia. Ceea e s-a și întâmplat.

Atât mama, cât și bebelușul se află într-o stare stabilă, au anunțat reprezentanții companiei aeriene.

Medicul a fost recompensat de compania aeriană

Medicul care a asistat la nașterea copilului, dr. Subahana Nazir, este lucrător în domeniul sănătății pentru o companie feroviară din India. Este vorba despre North Western Railway. Colegii săi au ținut să marcheze reușita medicului printr-o postare pe Twitter.

„Angajat la datorie …. Oricând ……. Oriunde”, au scris reprezentanții companiei feroviare.

După aterizare, dr. Nazir a primit și un card de mulțumire din partea companiei aeriene IndiGo. Informația a fost prezentată presa locală din India.

Reprezentanții companiei aeriene au subliniat că nașterea fetiței, în timpul zborului, a implicat „o importantă muncă în echipă”. Aceștia și-au exprimat recunoștința față de medicul Subahana Nazir pentru implicarea sa.

Nașterile la bordul curselor aeriene sunt extrem de rare. Potrivit companiei de asistență medicală MedAire, un astfel de caz, o naștere, se petrece la 26 de milioane de pasageri.

Sursa foto: IndiGo.