Identificându-se ca RNS (Romanian National Security), românii au spart secţiunile de „Short Breaks” şi „Wine And Dine” de pe site, lăsând o imagine cu steagul României şi următorul mesaj: „Ne-am săturat să vedem cum nişte gunoaie ca voi încearcă să îşi bată joc de ţara noastră. Să ne creaţi o imagine cu totul alta faţă de cea reală, şi numindu-ne Romanian Gypsies. Dacă aţi avut tupeul să enervaţi o ţară întreagă, aflaţi că nu ne vom opri aici”.
Reprezentantul firmei care se ocupă de site-ul telegraph.co.uk, Sunbelt Software, a declarat că încă nu şi-a dat seama prin ce metodă au spart site-ul. Chris Boyd a declarat că cel mai probabil nu este vorba de un grup de persoane, ci doar de una singură care are o problemă cu Telepgrah.
În martie, anul trecut, site-ul ziarului a fost spart şi toate adresele de mail ale utilizatoilor înregistraţi au fost expuse, cel mai probabil autorul fiind tot un român.
După integrarea României în Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2007, Marea Britanie a decis limitarea accesului pe piaţa muncii pentru români, mai ales în urma unui val de critici în presa tabloidă. Ziarele au speculat atunci că muncitorii români vor invada Marea Britanie, vehiculând cuvinte discriminatorii la adresa românilor, ca „nespălaţi” şi „hoţi”.