"Din punctul de vedere al contribuabilului este foarte simplu de acum înainte să plătească taxele şi impozitele. Trebuie doar să aibă un card bancar, de orice tip, de la orice bancă, şi trebuie să aibă acces la internet. Prima dată când vizitează secţiunea de Plăţi, taxe şi impozite a Primăriei sectorului 6 îşi crează un cont de utilizator, iar după aceea poate să vizualizeze ce datorii are la Primăria sectorului 6. După iniţierea plăţii introduce numărul cardului, ca la orice plată electronică cu cardul, şi în mai puţin de cinci minute îşi poate plăti toate taxele şi impozitele", a declarat Zoltan Somodi, secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, potrivit The Money Channel.

Sistemul beneficiază de toate măsurile de securitate pe care le are orice magazin online.

"Sistemul are acelaşi nivel de securitate ca şi orice magazin online. Are mai multe nivele de securitate, începând de la securitatea aplicaţiei, până la securitatea cea mai înaltă, asigurată de Vis aşi Mastercard", a mai precizat Somodi.

Autorităţile speră ca în următorii ani numărul celor care folosesc sistemul on-line de plăţi să ajungă la 50% din totalul contribuabililor.

(13:25)