Singurii stelişti crescuţi în Ghencea îi dau cu flit lui Gigi

Singurii stelişti crescuţi în Ghencea îi dau cu flit lui Gigi

După Dan Petrescu, şi Ilie Dumitrescu, un alt fost mare fotbalist al Stelei, a anunţat că nu va pregăti niciodată gruparea „roş-albaştrilor” câtă vreme Gigi Becali va fi patron la echipă.

 Pe fondul jocului penibil din ultimele partide de campionat în Liga I la fotbal, tensiunea a devenit insuportabilă în Ghencea, iar finanţatorul Gigi Becali a luat în calcul chiar demiterea lui Mihai Stoichiţă, care şi-a consumat creditul primit din partea finanţatorului.

Prima variantă luată în calcul de Gigi pentru înlocuirea lui „Lippi” a fost Ilie Dumitrescu. Săptămâna trecută, finanţatorul Stelei a mâncat în oraş împreună cu vărul său, Victor Becali, şi cu Ilie Dumitrescu, dar a menţionat că nu au discutat despre o posibilă schimbare pe banca tehnică a Stelei.

L-a sunat pe Stoichiţă

Ne puteți urmări și pe Google News

Dumitrescu, fostă glorie a Stelei la finalul anilor ’80 şi începutul anilor ’90, a dezamorsat zvonurile conform cărora ar fi următorul tehnician care va antrena formaţia „roş-albaştrilor”, urmând să-l înlocuiască pe Mihai Stoichiţă.

„Gigi Becali nu mi-a făcut nicio ofertă pentru a veni la Steaua, aşa că nu înţeleg de unde au apărut zvonurile. Eu sunt foarte bun prieten cu el, dar nu pot lucra cu Gigi Becali. Nu vreau să fac alte comentarii, pentru că discutăm despre ceva ipotetic, eu neprimind nicio ofertă”, ne-a declarat ieri Ilie Dumitrescu, care l-a sunat pe Mihai Stoichiţă pentru a lămuri situaţia.

„Mi s-a părut normal să fac asta. Şi eu sunt antrenor, ştiu ce înseamnă presiunea. I-am explicat lui Mihai că nu se pune problema ca eu să-i iau lui locul”, ne-a mai spus Ilie Dumitrescu.

În ultimii ani, mirajul de a antrena în Ghencea i-a făcut pe mai mulţi antrenori să facă compromisuri şi să accepte să fie umiliţi de Gigi Becali. Rând pe rând, Walter Zenga, Gică Hagi, Marius Lăcătuş (două mandate) şi Dorinel Munteanu au acceptat să fie terfeliţi de Gigi.

Cu excepţia lui Ilie Dumitrescu, care a spus că nu poate lucra cu Gigi Becali, singurul care l-a mai refuzat pe latifundiarul din Pipera a fost Dan Petrescu.

Actualul antrenor al ruşilor de la Kuban Krasnodar a spus „pas”, în vara anului 2005, ofertei de a prelua Steaua. Trei ani mai târziu, Gigi a reluat tatonările: „El va fi următorul antrenor al Stelei”. „Nu voi veni cât timp acolo e Becali”, a fost replica tehnicianului, repetată obsesiv de-a lungul anilor.      

LEGENDE

Petrescu şi Dumitrescu, „militari” de mici

Ce îi mai leagă pe Dan Petrescu şi pe Ilie Dumitrescu, în afară de ura faţă de Gigi Becali? A spus-o, în repetate rânduri, chiar „Bursucul”: „Noi suntem singurii stelişti pursânge, crescuţi în Ghencea. Hagi a venit de la Constaţa, Lăcătuş - de la Braşov”.

Petrescu a jucat pentru „militari” în perioada 1985-1991, cu o pauză de un sezon (1986-1987), în care a fost împrumutat la FC Olt. Ilie Dumitrescu a evoluat pentru Steaua între 1986-1994, de asemenea, cu o pauză de un sezon (1987-1988), când a fost cedat la FC Olt.