Evenimentul Zilei > Actualitate > Singura primăriţă din judeţul Timiş, trimisă în judecată pentru corupţie
Singura primăriţă din judeţul Timiş, trimisă în judecată pentru corupţie

Singura primăriţă din judeţul Timiş, trimisă în judecată pentru corupţie

Doi ani la rând, împreună cu doi consilieri locali, au cerut bani de la APIA pe baza unor documente false. Primul an le-a mers. A doua oară s-a spart ulciorul

Primarul comunei timişene Periam, Rodica Boancăş, a fost trimis în judecată de către DNA Timiş, pentru fraude cu bani europeni.  Odată cu singura femeie primar din Timiş, vor fi judecaţi şi doi dintre consilierii autorităţii locale din Periam, dar şi secretara.

Boancăş se face vinovată, susţin procurorii DNA, că, în iunie 2007, i-a determinat şi ajutat pe doi consilieri locali să solicite cu acte false bani de la APIA. Vintilă Rusan şi Samson Hojda au documentat cu acte antedatate semnate de primăriţă şi secretară, folosirea a aproape 200 de hectare din păşunea comunală, drept pentru care APIA le-a plătit 30.950 lei, fonduri europene nerambursabile pentru agricultură. Văzând că şmecheria merge fără probleme, cei patru au încercat şi anul următor să obţină bani europeni folosindu-se de falsuri. Dacă nu ar fi fost descoperiţi, APIA le-ar fi virat în conturi alţi 15.437 de lei.
Dosarul lor a fost trimis în judecată la Judecătoria Sînnicolau Mare, primul termen al corupţilor fiind stabilit pe 26 octombrie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: