Simona Halep a câştigat multe trofee cu el, dar antrenorul a decis să plece. Prima reacţie a tehnicianului a fost obţinută de as.ro. Artemon Apostu-Efremov a explicat că din punctul său de vedere, ruptura nu a fost cauzată de calitatea muncii lui, ci doar de dorinţa jucătoarei.

„Nu pot găsi un motiv evident, ci mai degrabă este o colaborare care a ajuns la sfârșit, după multe provocări legate atât de programul competițional, cât și de restricțiile legate de pandemie. O colaborare cu o jucătoare de asemenea calibru este o experiență fenomenală și sper să fi reușit să o învăț atât de multe pe cât am învățat eu fiind în această echipă.

Darren Cahill este un mare antrenor și să îl am alături a fost o inspirație majoră”, a explicat Artemon Apostu-Efremov, potrivit as.ro. În continuare, cea care a câştigat două Grand Slamuri în carieră – French Open şi Wimbledon – va fi pregătită de antrenorul australianul Darren Cahill.

Simona Halep a câştigat multe trofee cu el, dar antrenorul a decis să plece

Artemon Apostu-Efremov

Când a fost rugat să nominalizeze care au fost cele mai frumoase momente petrecute alături de Simo, fostul jucător de tenis a precizat: „Este greu de evidențiat un singur moment. Cu siguranță turneul din Australia 2020 sau cele câștigate la Dubai, Praga şi Roma au fost printre cele mai frumoase.”

Săptămâna aceasta, Halep a fost eliminată de la Madrid, dar urmează şansa revanşei la turneul WTA 1000 de la Roma, programat între 10 şi 16 mai. Apostu-Efremov va fi unul dintre susţinătorii campioanei originare din Constanţa, dar încă nu a luat o decizie despre ce va face în viitor.

„Am revenit alături de grupul nostru de antrenori (n.r. – Adrian Gavrilă, Adrian Cruciat, Mihai Pușcașu) și de sportivii cu care lucram. Este prea devreme sa fac planuri momentan”, a completat Artemon, care a fost inclus în echipa Simonei Halep în 2019, când i-a luat locul lui Daniel Dobre.

„Bine ai venit în casa de nebuni, Arti! Sunt bucuroasă să te am în echipă”, scria Simo la acea vreme despre venirea tehnicianului.