O noua lovitură pentru Jose Mourinho. Actuala echipa la care era antrenor, Tottenham, l-a demis pe portughez din funcție în ciuda faptului că acesta mai avea contract până în iunie 2023. însă pentru Mourinho nu este ceva nou să fie demis. Antrenorul consacrat a strâns o avere frumoasa datorită acestor demiteri înainte de expirarea contractului.

Portughezul își freacă mâinile cu gândul la banii pe care îi va lua de la Tottenham din despăgubiri. “The Special One” va încasa 30 de milioane de lire sterline de la Tottenham, adică echivalentul a 34,62 milioane de euro, potrivit presei britanice.

Presa engleză a făcut și o “recenzie” a banilor primiți de Jose Mourinho de-a lungul carierei, după ce a fost demis.
În 2007, când a fost dat afară de Chelsea, Mourinho a încasat 18 milioane de lire sterline (20,71 de milioane de euro).

În 2012, la despărțirea de Real Madrid, a luat 17 milioane de lire sterline (19.56 milioane de euro).
În 2015, la a doua despărțire de Chelsea, a primit 12,5 milioane lire sterline (14,38 milioane de euro).

În 2019, când a fost dat afară de la Manchester United, s-a ales cu 15 milioane de lire sterline (17,26 milioane de euro).
În 2021 ar urma să primească 30 de milioane de lire sterline de la Tottenham (34,62 milioane de euro).

Mourinho, milionar din despăgubiri

De altfel, Mourinho este recunoscut pentru contractele-beton pe care și le face. Încă de la primul său mandat la Chelsea, când se zvonea că Roman Abramovic îl va da afară, Mourinho a spus direct: “Dacă clubul decide să mă demită din cauza rezultatelor proaste, asta face parte din joc. Dacă se întâmplă, voi fi milionar și voi ajunge la alt club după vreo două luni”.

Jose Mourinho fusese numit antrenor la Tottenham în noiembrie 2019, în locul lui Mauricio Pochettino și mai avea contract până pe 30 iunie 2023.

Cu Mourinho pe bancă, Tottenham a avut 45 de victorii, 17 remize și 24 de înfrângeri în toate competițiile.