Silviu Prigoană va crea la Lehliu un adăpost pentru câinii comunitari

Silviu Prigoană va crea la Lehliu un adăpost pentru câinii comunitari

Deputatul Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Capitalei, a anunţat, astăzi, semnarea unui parteneriat între mai multe ONG-uri de protecţie a animalelor în vederea realizării pe raza localităţii Lehliu (judeţul Călăraşi) a unui adăpost de tranzit pentru câinii fără stăpân, în vedere găzduirii acestora spre adopţie sau dresaj în scopuri utilitare.

Democrat-liberalul a precizat că adăpostul de la Lehliu se află în stadiul de amenajare pe locul unei foste ferme de animale în suprafaţă de 20 de hectare, proiectul fiind susţinut de Fundaţia "Silviu Prigoană", firma "Turbo Pet Mobil", Fundaţia "Nobody Dogs" şi Primăria Lehliu.

"Nu avem de gând să facem un adăpost unde câinii să stea captivi. În eventualitatea în care unii dintre câini vor fi refuzaţi la adopţie, vom crea condiţii ca să poată să aibă un nivel acceptabil de existenţă în condiţii europene", a declarat Silviu Prigoană.

Prigoană a explicat că adăpostul este proiectat pe 10 tronsoane cu o capacitate totală de 2000 de câini fără stăpân.

Ne puteți urmări și pe Google News

"În ultimii patru ani, 40.000 de mii de bucureşteni au fost muşcaţi de câinii comunitari. Nu au nicio vină, nici cetăţenii, nici câini. Am luat pe cont propriu această acţiune şi, indiferent dacă voi fi sau nu primar general al Bucureştiului, voi continua acţiunea până la rezolvarea problemei", a mai spus democrat-liberalul.