Evenimentul Zilei > Politica > Siegfried Mureşan, europarlamentarul român cu cele mai multe rapoarte în PE
Siegfried Mureşan, europarlamentarul român cu cele mai multe rapoarte în PE

Siegfried Mureşan, europarlamentarul român cu cele mai multe rapoarte în PE

Purtătorul de cuvânt al PPE Siegfried Mureşan este eurodeputatul român cu cele mai multe rapoarte în Parlamentul European în anul 2015.

Bilanțul activității sale de anul acesta cuprinde 13 rapoarte – unul în calitate de raportor din partea Parlamentului European și alte 12 în calitate de raportor din partea Grupului PPE -, 9 întrebări parlamentare, 3 declarații scrise, 16 luări de cuvânt în plen, precum și o rată de prezență la ședințele plenare de 97,81% (aceasta din urmă fiind calculată de Parlamentul European pentru perioada septembrie 2014 – noiembrie 2015).

„Raportul principal coordonat de mine anul acesta în Parlamentul European a adus 8,5 milioane de euro în România pentru compensarea inundațiilor din 2014. Acești bani au acoperit o parte din costurile cu operațiunile de urgență și cu refacerea drumurilor în zonele afectate de viituri”, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, la prezentarea bilanțului său de activitate pentru anul 2015.

În 2015, Siegfried Mureșan a fost și raportorul Grupului PPE pe marginea raportului privind activitatea Băncii Europene de Investiții pentru anul 2013, precum şi pe marginea tuturor rectificărilor bugetare pentru 2015.

„Un alt obiectiv al meu este ca România să beneficieze cât mai mult de toate sursele de finanțare disponibile la nivel european. Ca raportor al Grupului PPE pe raportul privind activitatea Băncii Europene de Investiții (BEI), am solicitat o distribuție echitabilă a finanțărilor BEI pentru ca țări precum România să aibă mai multe șanse de finanțare din partea instituției financiare”, a mai declarat eurodeputatul român.