Evenimentul Zilei > Monden > Sidney Poitier, cel mai în vârstă actor care deține un Premiu Oscar
Sidney Poitier, cel mai în vârstă actor care deține un Premiu Oscar

Sidney Poitier, cel mai în vârstă actor care deține un Premiu Oscar

Sidney Poitier a fost răsplătit cu un Premiul Oscar și a primit numeroase distincții de cel mai înalt nivel. Este cel mai în vârstă actor care deține un Premiu Oscar. Sidney Poitier a fost un star impunător care a jucat în filme de referinţă la Hollywood.

Împlinește 94 de ani pe 20 februarie și este cel mai în vârstă actor care deține un Premiu Oscar. De altfel, a fost primul actor afro-american care a primit acest premiu și a intrat în istoria cinematografiei. „Întotdeauna mi-am dorit să fiu o persoană mai bună ziua următoare decât am fost cu o zi în urmă”, spunea Sidney Poitier.

Ce poveste fantastică are! Sidney Poitier, celebru de la 21 de ani

Sidney Poitier avea 21 de ani când a jucat într-un film care a zguduit conștiințe. Era perioada când persoanele afro-americane nu aveau acces în aceleași locuri cei cei ”albi”. În film, doi deținuți, un interpretat de Sidney Poitier și altul ”alb” evadează, dar sunt uniți de lanțuri. Cei doi trebuie să se înțeleagă, să fie de acord, ca să poată fugi. De neimaginat în anii 60.

La 40 de ani, actorul a devenit o mare vedetă internațională. În 1967, a jucat un rol de referință în filmul ”Ghici cine vine la cină”. De data asta, Sidney Poitier este un medic de renume internațional, dar de origine afro-americană, îndrăgostit de o femeie ”albă”.

Un alt film de referință este ”În arșița nopții”, aceleași probleme legate de culoarea pielii.Pe aceeași problematic, actorul a avut un rol memorabil în filmul ”Domnului profesor cu dragoste”. Și încă multe altele. Pentru această carieră extraordinară, Sidney Poitier a primit premii importante și distincții de înalt nivel. Actorul Sidney Poitier este primul actor de culoare care a fost distins cu un Oscar.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.