Ultima saptamana de scoala pentru elevii din intreaga tara este una plina de meditatii pentru cei din clasele a XII-a, care mai au doar 14 zile pana la Bacalaureat.

Fosta gimnasta Dana Sofronie, tenismena Raluca Olaru, dar si tinerii actori Eugen Jebeleanu si Victoria Raileanu sunt pe ultima suta de metri cu invatatul. Desi au experienta competitiilor si a termenelor-limita, tinerii spun ca au emotii, ca la orice examen important.

Aproximativ 190.000 de tineri vor termina vineri clasa a XII-a si vor sustine, pe 25 iunie, prima proba a examenului national de Bacalaureat.

Dana Sofronie mizeaza pe sport

„Pentru BAC m-am pregatit in mare, dar mai am de recapitulat. La istorie cred ca va fi cel mai complicat din cauza ca mi se pare mie mai dificila materia”, spune Dana Sofronie. Ea crede ca cel mai simplu ii va fi la sport, proba care era sa fie scoasa de la BAC in aceasta vara.

Fosta gimnasta, care termina Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanta, a renuntat sa mai participe alaturi de fostele colege de la lotul olimpic, Corina Ungureanu, Oana Ban si Silvia Stroescu, la turneele demonstrative ale Golden Romanian Team, ca sa invete pentru examenul de Bacalaureat.

Dana Sofronie va da admitere la Facultatea de Sport, unde va intra fara examen datorita rezultatelor sportive. „Voi incerca si la politie, dar nu este sigur ca anul acesta, pentru ca trebuie sa mai discut si cu parintii”, spune fosta gimnasta. „Emotiile sunt foarte mari, ca la fiecare examen, fie ca vorbim despre Bacalaureat sau despre o competitie sportiva internationala”, adauga Dana. 

Tenismena Raluca Olaru a revenit in tara in urma cu o saptamana, dupa participarea la turneul de la Roland Garros, unde a devenit prima sportiva din Romania care a acces in turul al treilea. Eleva a Liceului „Emil Racovita” din Capitala, Raluca va sustine examenul de Bacalureat in aceasta vara. 

Facultatea de Teatru, unica optiune

Eugen Jebeleanu (Matei din serialul Pro TV „Cu un pas inainte”) si Vicky Raileanu (protagonista telenovelei „Daria, iubirea mea” de la Acasa TV) nu s-au pregatit in mod special pentru Bacalaureat. Vicky a reusit sa recupereze din materia pierduta dupa terminarea filmarilor, iar Eugen a avut si el pauza de o luna.

„N-am luat nici o ora de meditatie pentru acest examen, la engleza nu-mi fac probleme, iar la actorie si sport de asemenea”, spune Eugen. Atat el, cat si Victoria vor da admitere la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Capitala.

„Nu exista pe lumea aceasta alta facultate la care imi imaginez ca as putea sa dau. Vreau sa fac teatru, pentru mine asta e singura varianta!”, a adaugat Eugen.