"Viviane Reding se implică foarte mult, exagerat de mult, îşi depăşeşte cu mult atribuţiile în politica internă a României. Doamna Viviane Reding ar trebui întâi să se documenteze asupra realităţilor din România şi să nu mai ia mot-a-mot şi să spună tot ce a afirmat doamna Monica Macovei. Am întrebat de multe ori pe domnii de la Uniunea Europeană şi pe Monica Macovei şi pe alţii din PD să ne spună un singur paragraf, un singur articol din Constituţie sau din regulamentele Camerei Deputaţilor sau Senatului, care a fost încălcat. Nici unul!", a spus vicepreşedintele PNL. 

 Vicepreşedintele PNL a explicat criticile comisarului Reding la adresa actualului guvern spunând că aceasta face parte din aceeaşi familie politică cu Partidul Democrat.
"Doamna Viviane Reding face parte din aceeaşi familie politică cu Partidul Democrat. Practic, a susţinut, fără să cunoască realităţile din România, anumite lucruri, aşa cum a fost informată de colegii din Partidul Democrat, deci colegii ei de partid. Dacă mergea la domnul Graham Watson de la PNL, vedeaţi că reacţia dânsului era cu totul alta", a mai spus Ruşanu.
Comisia Europeană este în continuare "foarte preocupată" de atacurile împotriva democraţiei în România şi aşteaptă de la premierul Victor Ponta respectarea angajamentelor asumate prin "fapte", spunea miercuri Viviane Reding.