Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Și mandatul lui Ponta va avea un final, ca și dosarul de la DNA
Și mandatul lui Ponta va avea un final, ca și dosarul de la DNA

Și mandatul lui Ponta va avea un final, ca și dosarul de la DNA

Dacă DNA a deschis un dosar penal în care apare cu fapte contrare legii și Victor Ponta, acest dosar va trebui să capete, la un moment dat, și o soluție în instanță.

 Indiferent când se va produce și indiferent dacă Victor Ponta mai este sau nu premier. De aceea cred că demersul procurorilor este corect și că, într-o zi, Justiția își va spune cuvântul, chiar dacă acum Ponta este apărat de Parlament și refuză să-și dea demisia. Și e adevărat că tot Justiția ne va spune dacă e vinovat sau nu pentru faptele de care e acuzat de procurori.

Poate că DNA s-a grăbit cu acest dosar în care Victor Ponta e urmărit penal în calitate de avocat, anulându-i președintelui Iohannis dreptul de a-l suspenda. Poate, zic… Dar este un moment important pentru a vedea reacția clasei politice, dar mai ales a electoratului. Dacă românii vor ieși masiv în stradă, dacă protestele vor fi anti-Ponta și PSD, dar și anti- liberali cu dosare penale, numai atunci vom ști că România are alte repere, că românii vor alt guvern și că susțin Justiția pentru curățarea clasei politice. Bătălia politică din Parlament nu ne va spune nimic, așa cum s-a mai întâmplat și în alte situații.

Azi vorbim de un cutremur politic major, Klaus Iohannis a numit- o „criză politică”, însă, de fapt, acum Victor Ponta are o șansă imensă ca politician. Are șansa viitorului, după cifrele din sondaje, dacă pleacă. Dacă nu va demisiona, mandatul său va ajunge, la un moment dat, la punctul final, întocmai ca și dosarul de la DNA. Doar că, atunci, soluția (politică) nu va fi în favoarea lui. Istoria a demonstrat-o!