Evenimentul Zilei > Monden > Sfaturile călugărilor budiști pentru a te bucura de viață. Efectul lor este garantat
Sfaturile călugărilor budiști pentru a te bucura de viață. Efectul lor este garantat

Sfaturile călugărilor budiști pentru a te bucura de viață. Efectul lor este garantat

Ritmul galiopant de viață ne face deseori să ne simțim epuizați la nivel fizic, emoțional și spiritual. Dacă nu încercăm noi înșine să păstrăm pacea în sufletul nostru, energia pozitivă se va scurge treptat, lăsându-ne inima goală.

Trebuie să ne reîncărcăm cu bucurie în fiecare zi dacă vrem să ne continuăm să dăm tot ce putem în activitățile noastre. Dacă nu suntem atenți, ajungem să fim depășiți de situațiile cu care ne confruntăm și să permitem stresului și anxietății să ne doboare și să pună stăpânire pe noi.

Corpul și mintea noastră trebuie să fie liniștite pentru ca noi să performăm la potențial maxim. Iată 7 practici ale călugărilor budiști pe care le poți cultiva zi de zi pentru a aduce pacea în viața ta, potrivit Kudika.

1. Învață să fii conștient de modul în care suntem conectați unul cu celălalt în acest Univers

Fiecare fir de iarbă, fiecare floare, fiecare animal, fiecare om, cu toții suntem conectați unul la celălalt printr-un fir invizibil și fiecare acțiune din partea noastră, chiar și cea mai nesemnificativă, are un impact asupra celorlalți.

2. Meditația ne poate ajuta să ne relaxăm

Trebuie să înveți să îi permiți minții tale să se relaxeze și să lași ca intuiția să preia contolul. Nu este necesar să primeșți un mesaj extraordinar din partea Universului pentru a te bucura de o sesiune de meditație relaxantă.

Ai 5 minute la dispoziție? Atunci încearcă acest exercițiu: închide ochii și permite gândurilor să fie. Nu le ascunde, nu fugi de ele, nu le ignora. Apoi gândește-te la ele ca la niște valuri în ocean cum își continuă drumul datorită vântului care le împinge. Permite-le gândurilor să plece, iar minții tale să se liniștească. Când ești pregătită, deschide ochii.

3. Concentrează-te pe respirație

O altă tehnică pe care o poți încerca are legătură cu îmbunătățirea tehnicilor de respirație. Câteva respirații adânci, puternice, pot face minuni pentru sănătatea minții tale. Poți încerca mai multe exerciții de respirație astfel încât să îți dai seama care este cea care funcționează cel mai bine pentru tine.

4. Vizualizează-ți gândurile

Vizualizarea gândurilor tale este un alt mod prin care îi poți oferi pace și liniște minții tale. Când te simți depășit de situație sau anxios cu privire la ceva ce îți dorești în viitor, încearcă să vizualizezi un scenariu în care ai deja acel ceva în viața ta. Acest lucru te va ajuta pentru că îți va oferi speranță, îți va liniști mintea și te va face să lucrezi mai mult pentru a transforma acea vizualizare în realitate.

5. Învață arta recunoștinței

Când recunoști că ești o persoană fericită și manifești recunoștință pentru lucrurile frumoase din viață ta ajungi să te conectezi pozitiv cu oamenii și cu Universul. Acesta este un mod foarte ușor de a aduce fericire și bucurie în viața ta. Încearcă următorul exercițiu: în fiecare seară, înainte de culcare, spune-ți care sunt acele 3 lucruri pentru care ești recunoscător.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: