Evenimentul Zilei > Actualitate > Sexul oral, mai scump pe stradă decât acasă
Sexul oral, mai scump pe stradă decât acasă

Sexul oral, mai scump pe stradă decât acasă

Amatorii de senzaţii tari care se încumetă să îşi facă de cap prin locuri publice, precum parcuri, maşini sau după blocuri, riscă să plătească de 50 de ori mai mult pentru o partidă de sex oral. Tot la fel de mult pot plăti cei care preferă toaletele din baruri sau din discoteci în locul unei companii plăcute acasă, unde cheltuie bani doar pentru întreţinerea unei atmosfere plăcute prin care îşi poate convinge partenera.

Prostituatele ademenesc, în general, clienţii de ocazie cu preţuri de la 20 de lei în sus pentru „una scurtă”. Dacă au ghinionul să fie prinşi, „fetiţele” se aleg cu dosar penal, iar băieţii – cu amenzi. Sancţiunile prevăzute pentru astfel de „fapte obscene”, cum sunt numite de Legea 61/1991, sunt cuprinse între 200 şi 1.000 de lei.
Acelaşi lucru pot păţi şi cei care se înghesuie pentru o partidă de amor fierbinte prin toaletele cluburilor, restaurantelor ori prin WC-uri publice. Mult mai scump plătesc cei prinşi la o partidă de sex în instituţii de învăţământ. Elevii, studenţii sau profesorii prinşi într-o astfel de ipostază pot plăti amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei.
Dacă se lasă cu scandal, se face dosar penal
Actele de perversiune sexuală săvârşite în public sau dacă au produs scandal public se pedepsesc, conform articolului 201 din Codul Penal, cu închisoare de la unu la 5 ani. Pentru cei acuzaţi de acte de perversiune sexuală cu un minor sau o minoră, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, pedepsele cresc de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi actele de perversiune sexuală cu o persoană între 15-18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.
Totodată, dacă actele de perversiune sexuală cu o persoană care nu a împlinit vârsta de 18 ani au fost determinate de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
Puşcărie pentru „filmuleţe”
În cazul în care sexul în public este filmat şi postat pe internet, iar protagoniştii „fazelor fierbinţi” devin actori de ocazie pentru materiale pornografice, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi. Dacă realizatorul unui astfel de film a folosit constrângerea, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Minorii plătesc pe jumătate
Până la împlinirea vârstei de 14 ani , minorii nu răspund penal. De la această vârstă, însă, până la împlinirea a 16 ani, minorii plătesc pentru faptele lor dacă se constată că au avut discernământ, adică dacă au ştiut că fac un lucru rău, nepermis, şi şi-au dat seama de consecinţele lui. După 16 ani, adolescenţii sunt pedepsiţi ca şi majorii.
Pedepsele ce se pot aplica minorului sunt închisoarea sau amenda însă limitele pedepselor se reduc la jumătate. În anumite condiţii,  faţă de minorul care răspunde penal se poate lua o măsură educativă sau o pedeapsă mai blândă. Printre acestea se numără mustrarea mustrarea, libertatea supravegheată (timp de un an), internarea într-un centru de reeducare, internarea într-un institut medical-educativ.
Părinţii pot plăti oalele sparte
Legea prevede şi sancţiuni privitoare la părintele sau tutorele care îl are în grijă pe minorul sub 14 ani. Dacă odrasla a săvârşit o faptă condamnabilă, părinţii pot fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei, aşa cum prevede Legea 61/1991. În cazul în care s-a reclamat o faptă precum sexul în toaleta şcolii, stabilirea vinovăţiei şi, implicit, a sancţionării rămâne la latitudinea procurorului sau a judecătorului.
Sex oral la 13 ani
Cazul recent de la Şcoala 82 din Capitală, spre exemplu, a stârnit controverse în rândul poliţiştilor, profesorilor şi părinţilor deopotrivă. Părinţii unei fete de 12 ani l-au reclamat pe un băiat de 13 ani că a supus-o  pe fiica lor la perversiuni sexuale în toaletă. Din cât se ştie despre cei doi, ambii sunt copii de familii înstărite iar reclamaţia ar fi survenit după o ceartă între cei ei.
„Minorul nu are 14 ani şi nu răspunde penal. Cel mult, procurorul poate decide amendarea părinţilor dar e greu de spus că se va întâmpla acest lucru”, a explicat un poliţist. În acest caz, şi profesorii consideră că nu pot fi învinuiţi deoarece „nu poţi sta tot tipul cu ochii pe ei şi să intri la toaletă”.
Părinţilor revoltaţi de un asemenea eveniment, anchetatorii le transmit să aibă mai multă grijă în educarea copiilor. „Cu siguranţă, asupra copiilor îşi pune amprenta mediul familial şi anturajul. Însă şi calculatorul poate fi un prieten şi un duşman deopotrivă pentru copii şi tineri. Ar fi necesară limitarea la accesul copiilor la unele filme sau site-uri destinate adulţilor”, este de părere un om al legii.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: