Evenimentul Zilei > Social > Serviciul de transport FREE NOW se retrage din România
Serviciul de transport FREE NOW se retrage din România

Serviciul de transport FREE NOW se retrage din România

Serviciul de transport persoane FREE NOW s-a declarat înfrânt. Cu peste 1.850 de angajați și 27 de birouri în întreaga Europă, grupul FREE NOW a decis să se concentreze pe dezvoltarea pe alte piețe. În țara noastră, principalele companii care operează în acest domeniu rămân Bolt și Uber, deja utilizate la scară mai largă decât se anticipase și care vor prelua inevitabil comenzile.

Grupul de transport FREE NOW se retrage de pe piața din România în următoarele săptămâni. Reprezentanții serviciului de transport au informat că intenționează să se concentreze pe dezvoltarea pe alte piețe europene, în timp ce în țara noastră, companiile Bolt și Uber au reușit să înregistreze activitate semnificativă.

Serviciul de transport FREE NOW se retrage din România

Serviciul de transport persoane FREE NOW, operat de compania Clever Tech S.R.L., va părăsi piața din România pe data de 30 Iunie 2022, reiese dintr-un anunț oficial citat de HotNews.

Grupul FREE NOW este principala platformă multi-serviciu de mobilitate, la nivel european, susținută de BMW Group și Daimler AG. Pe lângă ride hailing, FREE NOW oferă și servicii de micro-mobilitate precum e-scutere, e-biciclete, e-vespa, dar și car sharing.

Grupul cuprinde serviciile FREE NOW (10 piețe europene) și Βeat (5 piețe latino-americane și 1 piață europeană). În total, aceste servicii au în prezent 54 de milioane de utilizatori din 16 țări și peste 170 de orașe. Astfel, FREE NOW este cel mai
mare furnizor de servicii de mobilitate din Europa și compania de ride hailing cu cea mai rapidă creștere din America Latină.

FREE NOW colaborează cu diferite companii pentru a oferi clienților și mai multe opțiuni de a ajunge din punctul A în punctul B. În total, peste 1.850 de angajați din peste 27 de birouri fac parte din echipa grupului FREE NOW, care este condus de CEO-ul Marc Berg.

Compania Bolt acaparează piața transportului alternativ

Între timp, compania Bolt se extinde rapid în țara noastră, lansând servicii de transport în mai multe orașe, printre care se numără Piatra Neamț și mai multe municipii de pe Valea Prahovei (Câmpina, Comarnic, Sinaia, Bușteni și Azuga).

„Lansăm serviciile de transport la cerere în Piatra Neamț, consolidându-ne astfel prezența în Moldova. După un an extrem de dinamic, în care am devenit lider de piață, ne continuăm expansiunea în toate zonele țării, inițial cu serviciile de transport la cerere, care sunt deja binecunoscute și așteptate pretutindeni de utilizatori”, a spus Cristian Sălceanu, Bolt Romania Country Manager, la începutul anului 2022.