În schimb, Sergiu Andon ar fi preferat ca Parlamentul să adopte proiectele de hotărâre ale senatorului PNL, Ioan Ghişe. 
"Parlamentul a avut şansa extraordinară să se ralieze proiectelor de hotărâre ale lui Ioan Ghişe care, din punct de vedere al logicii juridice şi constituţionale erau perfecte, dar au fost tratate mizerabil, inclusiv de cele două mari partide din USL. De unde să aştepţi de la şefii celor două mari partide din Uniune o reacţie la o propunere de suspendare?", a spus Andon, pentru România Tv. 
În ceea ce priveşte declaraţia lui Dan Voiculescu privind o nouă suspendare a lui Traian Băsescu la începutul lunii noiembrie, deputatul PC  a precizat că acesta este un răspuns la nedumirirea electoratului care a votat în favoarea demiterii.
Tensiuni în USL
Revenirea lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni a tensionat atmosfera în interiorul USL, dovadă reacţiile contondente de ieri ale unor lideri ai Puterii.
Fostul ministru de Interne, Ioan Rus, s-a declarat, într-un interviu pentru Transilvania Live, dezamăgit de modul în care Crin Antonescu s-a comportat în funcţia de preşedinte interimar. El a susţinut că, înainte de referendum, avea o părere bună despre liderul PNL.
Mult mai dur a fost cu actualul ministru pentru Administraţie, Radu Stroe, pe care l-a catalogat drept "un şmecheraş de mâna a doua". El s-a referit la afirmaţia lui Stroe potrivit căreia numărul persoanelor cu drept de vot furnizat Curţii Constituţionale de către Ministerul de Interne pot schimba soarta referendumului.

În paralel cu meciul Rus- Antonescu- Stroe, a avut loc şi atacul liberalului Ludovic Orban la adresa premierului Victor Ponta.
Potrivit lui Orban, PNL şi PSD au făcut două greşeli care i-au permis lui Traian Băsescu să revină în funcţia de preşedinte. Prima: acceptarea reintroducerii cvorumului la referendum. A doua: "intervenţia nocturnă" a lui Victor Ponta, care a permis, în iulie 2010, reluarea votului pentru alegerea unui judecător la Curtea Constituţională.