"Am borellia. Atacă sistemul nervos, deci măduva spinării sau trunchiul cerebral, îţi paralizează creierul", şi-a început povestea actorul, care are în prezent ambele mâini paralizate.
Totul a început anul trecut cu un blocaj la umărul stâng. Au urmat analize, vizite la doctori, până când neurochirurgii şi-au dat seama de unde provenea starea lui. "Mi-a arătat această dihanie care este cât vârful de ac. Mi-a pus-o la microscop. M-am şi speriat, am crezut că e un «allien», ceva", a povestit Şerban Ionescu.
Fără să îşi fi pierdut simţul umorului, actorul descrie prin ce trece. "Mi-am pierdut şi capacitatea de a merge, sunt ca un cal împiedicat, aşa. Mi s-au atrofiat nervii şi muşchii şi acum şi mâna dreaptă e la fel ca mâna stângă, adică sunt un fost copac, un stâlp, deci un fost copac, nu mai am rămurele să mă sprijin"¸ a declarat el.
Tratamentul pe care îl urmează Şerban Ionescu constă în antibiotice puternice, durează între şase şi opt luni şi îl costă pe actorul de teatru circa nouă mii de lei lunar.