Naţionala de fotbal a României se pregăteşte la intensitate maximă pentru "importantul" amical de vineri, din Antalya, cu selecţionata similară a Turkmenistanului.
Tricolorii lui Victor Piţurcă au mai bifat ieri o nouă zi în cantonamentul din Turcia, acolo unde se află de sâmbătă.
Cele trei antrenamente zilnice programate de Piţi i-au băgat în sperieţi pe câţiva dintre tinerii internaţionali români, care ies la antrenament cum se crapă de ziuă, la ora 7.00.
"Nu m-am mai trezit aşa devreme de când eram în clasa a 5-a, dar facem tot ce ne cere nea Piţi", se lamenta, acum două zile, portarul Silviu Lung junior.
Sunt jucători în naţionala României care au avut parte de programe mult mai spartane decât cel de acum.
"E clar că dintre cele trei antrenamente din Turcia, cel de dimineaţă e cel mai dificil. E greu să te trezeşti la 7.00, dar avem noroc că e cineva din staff care ne dă trezirea. Eu am mai prins însă şi la Benfica, în Portugalia, cantonamente cu câte patru antrenamente pe zi, aşa că nu e o experienţă chiar nouă", a povestit Laszlo Sepsi, jucătorul echipei FC Timişoara.
"Visul meu e să devin titular"
Revenit la echipa naţională, fundaşul de 25 de ani a făcut o mărturisire. "Visul meu e să devin titular la echipa naţională şi mă voi lupta să-mi câştig acest loc".
Apărătorul de la FC Timişoara a strâns până acum doar trei meciuri la prima reprezentativă, la care a debutat pe 26 martie 2008, într-o partidă amicală România – Rusia, scor 3-0, la Bucureşti.
Sepsi spune că, deşi debutul în preliminariile pentru Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia este încă departe, mulţi dintre "tricolori" sunt cu gândul la meciul cu Estonia, programat pe 7 septembrie anul acesta, în deplasare.
"Somn, odihnă şi mâncare"
"Ne gândim de pe acum la startul preliminariilor pentru Mondiale, pe care le vom începe cu o deplasare în Estonia. Pare un meci uşor, dar nu va fi aşa deloc. Va trebui să muncim acolo pentru cele trei puncte, ca să începem cu dreptul calificările", spune Laszlo Sepsi.
Despre greutăţile din cantonamentul din Antalya s-a plâns ieri şi debutantul Laurenţiu Marinescu, mijlocaş la Universitatea Cluj: "Nu mai avem timp de altceva în afară de somn, odihnă şi mâncare. Nici pe internet nu mai avem timp să intrăm. Vreau să-mi fac datoria în continuare la club, ca să rămân în circuitul echipei naţionale, unde mă aflu acum pentru prima dată".
Ieri, după ce au alergat ca hoţii de cai la primul antrenament al zilei, la cel de-al doilea, elevii lui Victor Piţurcă s-au pregătit şi cu mingea. A apărut însă şi prima "victimă"!
Adrian Mărkuş, tânărul jucător de la FC Bihor, s-a accidentat la glezna dreaptă. Scos din programul echipei, Mărkuş a continuat cu alergări, alături de unul dintre preparatorii fizici ai naţionalei.
Amintiri cu Gábor Király
În Antalya se află şi formaţia germană de ligă secundă TSV 1860 München, între buturile căreia se află Gábor Király, titularul naţionalei Ungariei, adversara naţionalei României în preliminariile pentru Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia, din 2014.
Király a jucat împotriva României şi în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2002, când România s-a impus şi la Budapesta, dar şi la Bucureşti, cu acelaşi scor: 2-0.
"Acum facem parte dintr- o grupă foarte puternică, aşa că ne vom revedea. Sunt convins că vor fi două meciuri tari. E o diferenţă însă faţă de duelurile din trecut. România nu îl mai are pe Hagi", a spus Király.
"România nu îl mai are pe Hagi! Vremea lui Hagi a trecut, dar cred că jucătorii din actuala generaţie au şi ei valoare.“
GÁBOR KIRÁLY, portarul naţionalei de fotbal a Ungariei