Senatul se reuneşte, mâine, în şedinţă extraordinară. PDL, cu ochii pe ordinea de zi

Senatul se reuneşte, mâine, în şedinţă extraordinară. PDL, cu ochii pe ordinea de zi

Senatorii se vor reuni, mâine, în sesiune extraordinară pentru a pune în acord legea referendumului cu decizia Curţii Constituţionale.

Astfel şedinţa Biroului Permanent al Senatului va avea loc, marţi, începând cu ora 13,00, urmând ca şedinţa plenului să aibă loc miercuri, la ora 12,00. La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că a hotărât convocarea Biroului Permanent pentru mâine, la ora 13,00, astfel încât miercuri, la ora 10,00, să aibă loc şedinţa de plen a deputaţilor.  PDL, cu ochii pe Parlament Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat că parlamentarii PDL vor urmări dacă sesiunea parlamentară extraordinară pe care Puterea doreşte să o convoace va fi făcută conform regulamentelor Senatului şi Camerei Deputaţilor. "Parlamentarii noştri vor fi în Parlament atunci când va fi convocată sesiunea extraordinară. (...) Vom fi atenţi să vedem dacă această convocare respectă regulamentele Senatului, ale Camerei, pentru că va trebui să ştim exact perioada, motivul şi ordinea de zi. Noi am mai intrat cu o ordine de zi şi am ieşit cu alte şedinţe, absolut neregulamentare şi de aceea vom fi foarte atenţi în perioada asta", a explicat Blaga, într-o conferinţă de presă.

El a precizat totodată că a primit o scrisoare din partea prim-ministrului Victor Ponta, pe care acesta a adresat-o partidelor parlamentare, prin care făcea apel la abţinerea de la orice tip de declaraţii care ar putea fi interpretate ca ingerinţe sau presiuni la adresa Justiţiei.

"Eu cred că domnia sa a încurcat adresanţii. Eu cred că ar fi trebuit să se adreseze în primul rând dlui Crin Antonescu, apoi miniştrilor Marga, Corlăţean şi Chiţoiu", a susţinut liderul PDL. CITIŢI ŞI: Victor Ponta: Nu voi coabita cu Băsescu. USL, dispusă să respecte decizia CCR privind prezenţa la referendum

Ne puteți urmări și pe Google News