Evenimentul Zilei > Actualitate > SENAT: Horia Răzvan Gârbea şi Vladimir Simon, validaţi pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai ICR
SENAT: Horia Răzvan Gârbea şi Vladimir Simon, validaţi pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai ICR

SENAT: Horia Răzvan Gârbea şi Vladimir Simon, validaţi pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai ICR

Senatorii le-au dat undă verde candidaţilor propuşi de partide, Horia Răzvan Gârbea (PSD -PNL) şi Vladimir Simon (PDL) pentru a ocupa funcţiile de vicepreşdinţi ai Institutului Cultural Român. Săptămâna trecută, senatorii l-au numit preşedinte al ICR pe Andrei Marga.

UPDATE 3. Horia-Răzvan Gârbea şi Vladimir Simon au primit votul plenului Senatului pentru a ocupa funcţiile de vicepreşedinţi ai Institutului Cultural Român (ICR). Candidatul nominalizat de grupurile PSD şi PNL  – Horia-Răzvan Gârbea a fost validat cu 73 de voturi pentru, două împotrivă şi două abţineri, iar candidatul propus de grupul parlamentar al PDL, Vladimir Simon, a primit 72 de voturi pentru, patru împotrivă şi două abţineri.

UPDATE 2. Senatorii din Comisia pentru cultură şi cei din Comisia pentru politică externă i-au validat, în unanimitate, pe cei doi candidaţi propuşi de grupurile parlamentare ale PSD-PNL şi, respectiv, PDL pentru ocuparea funcţiilor de vicepreşedinţi ai Institutului Cultural Român (ICR) – Horia-Răzvan Gârbea şi Vladimir Simon.
În timpul şedinţei, senatorul PSD, Georgică Severin, i-a asigurat pe cei doi candidaţi pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai ICR că Senatul "nu va pune presiuni" asupra Institutului.
"Vă doresc un singur lucru, să fiţi cât mai aproape de cultură şi ţineţi cont că sunteţi în serviciul poporului român, şi nu în serviciul unor servicii", a spus Georgică Severin.
UPDATE 1.  În deschiderea şedinţei, secretarul Comisiei pentru cultură, Radu F. Alexandru (PDL), a subliniat că cei doi candidaţi nu au fost recomandaţi "pe criterii politice", ci pe baza activităţii lor.
"Am într-un fel privilegiul să îi cunosc pe cei doi candidaţi. Domnul Gârbea este preşedintele Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. Este un dramaturg notabil. Domnul Simon lucrează de o viaţă în Ministerul Culturii şi are o experienţă în tot ceea ce înseamnă managementul cultural. Sunt doi profesionişti care nu au fost recomandaţi pe criterii politice, ci de activitatea lor. Salut această situaţie fericită", a spus R.F. Alexandru.

La rândul său, preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Mircea Geoană, a declarat, la audierea candidaţilor pentru vicepreşedinţia ICR, că este nevoie ca instituţia să-şi "găsească cadenţa" şi să se reaşeze pe un "drum mai puţin controversat".
Grupurile PSD şi PNL din Senat l-au propus pe Horia-Răzvan Gârbea pentru funcţia de vicepreşedinte al ICR, iar democrat liberalii pentru cea de-a doua funcţie de vicepreşedinte este Vladimir Simon.

De asemenea, grupul parlamentar al PSD din Senat i-a propus pentru membru în Consiliul de Conducere al Institutului Cultural Român pe Ştefan Mitroi, scriitor şi ziarist, şi pe Octavian Mihail Sachelarie, actualmente director al Bibliotecii Judeţene "Dinicu Golescu" din Argeş.

Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR a înaintat conducerii Senatului propunerea ca Ştefan Gheorghiu să fie membru în Consiliul de Conducere al ICR.

Plenul Senatului l-a validat, săptămâna trecută, pe Andrei Marga în funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR), deşi acesta nu a fost audiat în Comisia pentru cultură şi cea pentru politică externă ale acestui for legislativ.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: