Sediu nou, din sponsorizări, pentru Poliţia Rutieră Constanţa

Sediu nou, din sponsorizări, pentru Poliţia Rutieră Constanţa

La Constanţa a fost inaugurat, astăzi, cel mai modern sediu al Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) din ţară. Imobilul se află pe bdul I C Brătianu, la ieşirea din Constanţa spre DN22C.

Noul sediu al SPR a fost cedat în urmă cu doi ani de Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanţa, care a renunţat la o parte din spaţiu. Între timp a fost reabilitat, modernizat şi dotat cu aparatură de ultimă generaţie, toate din sponsorizări. Şeful IGP, chestor Liviu Popa, prezent la inaugurare, a declarat că Ministerul de Interne nu a alocat niciun leu pentru construirea sediului SPR Constanţa.

Rutieriştii constănţeni nu au avut , până acum, niciun sediu al lor, şi-au desfăşurat activitatea în imobile închiriate şi apoi în curtea şi subsolul poliţiei municipale. Prezent la inaugurare, chestorul Liviu Popa, şeful IGP, a mai anunţat că, în perioada următoare, maşinile poliţiei rutiere din cinci judeţe, printre care şi Constanţa, vor fi dotate, în cadrul unui proiect pilot al Ministerului de Interne, cu 20 de aparate audio-video montate în interiorul şi exteriorul autovehicului şi cu care vor fi înregistrate cazurile de agresiune în trafic.

Pentru proiectul final, care va fi implementat în toată ţara, "ar fi nevoie de 700.000 euro, bani care vor veni din fonduri extrabugetare, de la o ambasadă, dar nu vă pot spune mai mult, avem nevoie de această tehnică pentru a-i proteja pe poliţişti pentru că sunt foarte multe situaţii în care agresivitatea verbală sau chiar fizică apare la participanţii la trafic".

La final, mai marii poliţiei au plantat pomi în curtea noului sediu al SPR Constanţa.

Ne puteți urmări și pe Google News