Evenimentul Zilei > Politica > Ședință FULGER la ministerul lui Teodorovici! Discuții APRINSE pe ordonanta privind „taxa pe lăcomie”
Ședință FULGER la ministerul lui Teodorovici! Discuții APRINSE pe ordonanta privind „taxa pe lăcomie”

Ședință FULGER la ministerul lui Teodorovici! Discuții APRINSE pe ordonanta privind „taxa pe lăcomie”

Ordonanța de Urgență prin care Guvernul vrea să introducă mai multe majorări de taxe, printre acre și taxa pe lăcomie asupra băncilor se discută miercuri seară în Comisia de Dialog Social, de la Ministerul Finanțelor Publice.

Este vorba despre „Ordonanța de urgență privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene”.

Informația a fost făcută publică de către Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

„Am primit acum de la colegi informația că, acum la ora 16, în timp ce noi avem această conferință de presă, are loc și Comisia de Dialog Social (de la Ministerul de Finanțe), exact pe acest subiect”

Mihai Borza, directorul executiv al Confederației Patronală Concordia (CPC) a confirmat informația: 

„Am fost convocați pentru astăzi, la ora 16, la Comisia de Dialog Social, la Ministerul de Finanțe. Cum își poate imagina cineva, că putem consulta 1.500 de membri sau zece confederații, într-un timp atât de scurt? Un astfel de tip de consultare golește de conținut orice pretenție de dialog social real. Din acest motiv nu sunt capabil să vă prezint acum un impact clar, detaliat asupra membrilor noștri sau asupra sectoarelor de activitate pe care le înglobăm în cadrul Confederației. Cei care privesc economia noastră au văzut acest proiect de ordonanță într-un mod foarte negative”, a precizat Borza.