Deocamdată, nu a fost anunţată ordinea de zi, dar mai multe subiecte ar putea să fie discutate, precum criza bugetară cererile premierului Dăncilă în legătură cu autostrada Comarnic-Braşov şi ale ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici despre bugetele serviciilor secrete şi ale unor ministere precum MAI şi MapN.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, că Guvernul așteaptă prima ședință CSAT pentru a primi aviz pe rectificarea bugetară. Tot joi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a anunţat că nu mai este timp pentru ca rectificarea bugetară să fie aprobată la 31 iulie, aşa cum era planificat, astfel că Executivul ar putea aproba această măsură o săptămână mai târziu.

„Mai sunt câteva lucruri de încheiat. Aprobarea ei în Guvern ţine de pasul de trecut cu CSAT. Va fi săptămâna viitoare CSAT, ceea ce înseamnă că rectificarea nu va avea loc la 31 iulie, pentru că sunt mai mulţi paşi de parcurs: CSAT, Consiliul Fiscal, CES, şi atunci probabil că 31 iulie nu mai rămâne o dată fezabilă pentru rectificare. Poate următoarea săptămână”, a afirmat ministrul Finanţelor.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Autostrada Comarnic-Brașov nu se va construi în parteneriat public-privat, ci va fi declarată în prima ședință CSAT de importanță națională și va fi construită din fonduri guvernamentale.

„Autostrada Comarnic-Brașov este în parteneriat public-privat. Am avut solicitări din partea unei societăți chinezo-turce. Eu am luat hotărârea, împreună cu colegii mei, să scoatem din parteneriat public-privat, iar în prima ședință de CSAT această autostradă să devină de importanță națională sau de infrastructură critică, astfel încât să putem să demarăm cît mai repede lucrările la această autostradă”, a anunțat, la Ploiești, premierul Viorica Dăncilă, potrivit digi24.ro