Evenimentul Zilei > Actualitate > Secretul familistei Clotilde Armand. S-a aflat cine o conduce din umbră
Secretul familistei Clotilde Armand. S-a aflat cine o conduce din umbră

Secretul familistei Clotilde Armand. S-a aflat cine o conduce din umbră

S-a tot afirmat în campania electorală că Clotilde Armand, actualul primar al Sectorului 1, este condusă de diversele interese ale unor companii franțuzești, ba chiar de serviciile secrete. Adevărul, abia acum a ieșit la lumină.

Luni, la întâlnirea cu oficialii societății de salubrizare Romprest, Clotilde Armand a venit însoțită de patru persoane fără nicio calitate oficială sau funcție în primărie. Sergiu Moroianu cu „calitatea” de soț, Dan Milea, consilier municipal, un avocat și stupoare, mama soțului său, deci soacra distinsei primărițe.

Franco-româna îi joacă iar feste primarului

„Vorbiti cu oamenii domestici ai Sectorului 1 să își plătească singuri factura de salubritate”, a spus Clotilde Armand, referindu-se la gospodăriile din sector. Nu a precizat însă care va fi soarta oamenilor sălbatici, dacă vor plăti și ei. În noile condiții, costurile pentru fiecare gospodărie ar fi cu aproape 200 de lei mai mari pentru fiecare gospodărie din Sectorul 1. Practic, principala propunere a primarului a fost renunțarea la contract. Și asta în lipsa unui plan de rezervă.

Primarul a încercat să îi determine pe reprezentanții Romprest să renunțe la contractul de deszăpezire sau aruncarea pe carosabil a substanțelor pentru prevenirea înghețului, deși primăriile sunt obligate prin lege să aibă astfel de contracte valabile în sezonul de iarnă.

Discuțiile s-au întins pe patru ore. Primarul Clotilde și armata sa de sfătuitori intimi au purtat discuții cu Romprest de la un nivel ofensiv imposibil de explicat. Mai ales că situația nu e deloc simplă și gunoaiele încep deja să transforme Sectorul 1 într-un tomberon imens, scrie ziuanews.ro.

Demn de consemnat este că tocmai primarul care clamează transparența absolută, nu a făcut nicio declarație publică sau vreun comunicat despre această discuție de aproape 4 ore.

De cateva zile, strazile din Sectorul 1 sunt pline de gunoi. Compania Romprest, prestatorul serviciului de salubrizare, a anuntat ca nu mai ridica depozitele necontrolate de deseuri, adica tot ce arunca oamenii pe strada, la intamplare, de la mobila, cutii, electrocasnice sau gunoi menajer (desi o zi pe saptamana se ridica gratuit) deoarece Primaria Sectorului 1 nu a mai platit de 4 luni facturile.