Evenimentul Zilei > Politica > Soţul lui Clotilde Armand îl apără pe Cioloş în problema şomajului fostului premier. Sergiu Moroianu, exclus din USR la finalul anului 2016
Soţul lui Clotilde Armand îl apără pe Cioloş în problema şomajului fostului premier. Sergiu Moroianu, exclus din USR la finalul anului 2016

Soţul lui Clotilde Armand îl apără pe Cioloş în problema şomajului fostului premier. Sergiu Moroianu, exclus din USR la finalul anului 2016

Sergiu Moroianu, fost vicepreşedinte al Uniunii Salvaţi România (USR), a luat atitudine, pe pagina sa de Facebook, faţă de speculaţiile din ultima perioadă privind veniturile fostului premier Dacian Cioloş.

Matematicianul explică faptul că un politician care încearcă să formeze un partid şi să se implice în conducerea societăţii nu ar mai avea timp şi de un serviciu, scrie Inpolitics.

”Dacă vrea să-și construiască partidul RO+, oricum nu are timp de alt job plătit. Este ca un hobby, alții călătoresc în jurul lumii, el muncește pe banii lui la construcția propriului partid(…) O întrebare tehnică: dacă vreodată o persoană competentă, devotată intereselor țării și cu suficiente rezerve financiare, va dori să între în politică pe banii proprii, o vom critica pe motiv că nu are job plătit? Păi dacă ai job plătit nu mai ai timp și de politică. Ne dorim că o astfel de persoană să apară în politică, și deci nu ar trebui să criticăm persoanele care renunță la job pentru politică, indiferent dacă ne place sau nu programul lor politic(…) Politica este o ocupație full-time, de fapt îți ocupă tot timpul, inclusiv timpul liber. Mereu găsești ceva de făcut. Din cauza asta, cineva care lucrează ca salariat nu poate face și politică” a scris soţul lui Clotilde Armand.

Recent, fostul premier Cioloş a mărturisit că nu are slujbă şi că trăieşte din economii. Cioloş a fost pentru o perioadă de cinci ani, între 2009 şi 2014, Comisar European pentru Agricultură.

Sergiu Moroianu, a fost exclus din USR la jumătatea lunii decembrie 2016, la puţin timp după alegerile parlamentare. Decizia a fost luată în contextul în care Moroianu, membru al comisiei de arbitraj a USR, a exprimat pe Facebook, imediat după alegerile din 2016, o serie de critici la adresa şefului campaniei electorale al formaţiunii, Matei Păun, dezaprobând modul în care au fost alocate fondurile în timpul campaniei, dar şi felul în care partidul a reacţionat la criticile aduse de adversarii politici, privind o posibilă apropiere de George Soros. USR a apreciat că prin luările sale de poziţie, Moroianu a prejudiciat în mod grav imaginea partidului. 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: