Evenimentul Zilei > Politica > Sebastian Ghiță crede că ROMÂNIA ESTE LUCRATĂ: “S-a construit un PLAN DE DISTRUGERE a serviciilor de informaţii”
Sebastian Ghiță crede că ROMÂNIA ESTE LUCRATĂ: “S-a construit un PLAN DE DISTRUGERE a serviciilor de informaţii”

Sebastian Ghiță crede că ROMÂNIA ESTE LUCRATĂ: “S-a construit un PLAN DE DISTRUGERE a serviciilor de informaţii”

Deputatul Sebastian Ghiță a reacţionat după ce politologul Alina Mungiu-Pippidi a susținut că Partidul România Unită este o creație a serviciilor secrete.

Ghiță a comparat-o pe Mungiu-Pippidi cu Fetullah Gulen, omul despre care regimul de la Ankara susţine că este organizatorul loviturii de stat împotriva preşedintelui Erdogan.

”Mungiu-Pippidi e un fel de Fethullah Gulen de România. De 20 de ani această persoană ne tot dă lecţii despre tot ce e în lună şi în stele.

Am observat de o lună că în România s-a construit un plan de distrugere a serviciilor de informaţii. Fie că vorbim de SRI, SIE sau DIPI. SRI e atacat de ONG-işti şi tehnocraţi pentru că se dezvoltă şi pentru că şi construieşte baze de date. Împotriva SIE au apărut atacuri vizând operaţiunile din Africa. DIPI e decapitată şi terorizată pentru a i se afla sursele de informaţii.

Mungiu-Pippidi şi reţelele sale ONG-istice nu sunt străini de aceste lucruri. Să amesteci serviciile de informaţii în construcţii politice pentru a le decredibiliza e grav.

PRU va susţine mereu că serviciile de informaţii ale României să rămână puternice şi vigilente. PRU nu vede în serviciile de informaţii ale României un manipulator politic şi nu le consideră organizaţii oculte precum Mungiu Pipidi.

România mai are mulţi ofiţeri români care să lucreze onest în serviciile de informaţii şi care să înţeleagă jocul agenţilor de influenţă precum Mungiu-Pippidi", a transmis Ghiţă, conform stiripesurse.ro.