Evenimentul Zilei > Actualitate > Se întâmplă în România: mască obligatorie în toate spaţiile publice aglomerate. Oficial
Se întâmplă în România: mască obligatorie în toate spaţiile publice aglomerate. Oficial

Se întâmplă în România: mască obligatorie în toate spaţiile publice aglomerate. Oficial

Începând de miercuri, masca de protecţie a devenit obligatorie inclusiv în toate spaţiile publice aglomerate de pe raza judeţului Sălaj.

Conform Agerpres, decizia a fost comunicată în urma unei hotărâri adoptate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Măştile de protecţie trebuie purtate regulamentar în pieţe, târguri şi expoziţii, în zonele în care se desfăşoară serbări publice şi activităţi cultural-artistice, activităţi religioase sau pelerinaje.

De asemenea, masca de protecţie trebuie purtată obligatoriu în zonele de aşteptare a mijloacelor de transport în comun.

Sunt vizate staţiile de autobuz, staţiile şi peroanele CFR şi autogările, dar şi zonele de aşteptare pentru accesul în obiectivele turistice.
De la obligativitatea purtării măştii de protecţie sunt exceptaţi copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

De asemenea, hotărârea prevede obligaţia organizatorilor evenimentelor de a afişa în locuri vizibile informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Totodată, aceştia au datoria de a elabora un set de măsuri limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

La 3 august, o decizie similară era anunţată şi la Bucureşti. Erau vizate Centrul vechi al Capitalei, piețele, târgurile, stațiile de autobuz, de tren și autogările.

Decizia era adoptată cu unanimitate de voturi de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

În Capitală, masca ar trebui purtată în piețe, târguri și expoziții pe toată durata orelor de funcționare, nu doar dimineața și seara, așa cum propusese inițial DSP.

În ceea ce-i priveşte pe organizatorii de evenimente, s-a stabilit obligativitatea de a pune la dispoziţia publicului măşti de protecţie.

Mai departe, cei care participa la evenimente trebuie să poarte măștile pe toată durata manifestărilor, adică de la accesul în zonă şi până la ieşire.

Bucureștiul a ajuns astfel pe lista celor peste 20 de județe din România în care masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile deschise în anumite condiții.

Constanța, Galați, Teleorman, Arad sau Iași sunt câteva dintre județele în care măsura a fost deja aplicată.

La aceste decizii s-a ajus din cauza creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus.

Capitala conduce în topul orașelor care înregistrează tot mai multe cazuri de la o zi la alta.

Amenda minimă pentru cei care nu-și acoperă nasul și gura cu mască în spațiile publice deschise aglomerate este de 500 lei.

sursa: Agerpres

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: