Se înmulţesc casele de vacanţă în sudul litoralului

Se înmulţesc casele de vacanţă în sudul litoralului

Staţiunile din sudul litoralului sunt împânzite de zeci de şantiere unde muncitorii veniţi din toată ţara construiesc unităţi de cazare pentru turişti.

Dacă acum câţiva ani, investitorii ridicau în special hoteluri cu zeci de camere, în ultima perioadă s-au orientat către proiecte imobiliare ce presupun construcţia de apartamente de vacanţă în vile de maximum trei etaje. „Nu prea se mai construiesc hoteluri, acum se caută mai ales apartamentele de vacanţă.

Cele mai solicitate din punct de vedere al autorizaţiilor de construcţii sunt staţiunile Venus, Olimp şi Neptun“, explică Alexandra Moraru, şef Serviciu Urbanism din cadrul Primăriei Mangalia. Spre exemplu, în staţiunea Neptun există trei asemenea proiecte imobiliare, în timp ce la Olimp au fost demarate lucrările de construcţie a unui hotel şi a două blocuri cu locuinţe de vacanţă.

Nici Costineştiul n-a fost ocolit de investitori, vilele şi minihotelurile fiind principala op- ţiune a dezvoltatorilor imobiliari. „Numărul foarte mare de turişti care vin la Costineşti i-a determinat pe investitori să ridice aici zeci de imobile de vacanţă. Peste 30 de unităţi de cazare sunt în construcţie, de la vile cu 12-14 camere şi până la hoteluri cu şase etaje“, susţine primarul Traian Cristea. Proiecte de cartiere rezidenţiale În urma dezvoltării localităţilor 2 Mai şi Vama Veche, Primăria comunei Limanu şi-a propus să construiască un cartier rezidenţial şi turistic, cu funcţiuni multiple. Cartierul respectiv va cuprinde atât zone speciale destinate rezidenţilor permanenţi, cât şi celor sezonieri, dar şi pensiuni turistice, minihoteluri, centre comerciale, şcoli şi grădiniţe. În plus, cartierul va fi dotat cu toate utilităţile.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este vorba de circa 230 de hectare, între Vama Veche şi 2 Mai, care au un potenţial turistic deosebit. Deja în zona respectivă terenurile sunt scoase la vânzare la a doua «mână», poate doar 30 de hectare să mai aibă proprietarii iniţiali“, spune Nicolae Urdea, primarul comunei Limanu. Un proiect similar are în plan şi municipalitatea din 23 August, unde un investitor privat intenţionează să ridice, pe un teren de 600 de hectare, case de vacanţă, campusuri şi minihoteluri. Investiţia totală va depăşi trei milioane de euro.