Se încălzeşte. Atenţie la drum!

Se încălzeşte. Atenţie la drum!

Pentru cele patru zile de până la sfârşitul anului, meteorologii anunţă soare în majoritatea staţiunilor montane.

Turiştii care şi-au programat noaptea de Revelion la munte trebuie să se mulţumeasă cu zăpada care a căzut până acum. Meteorologii anunţă că, în următoarea perioadă, vremea se va încălzi şi nu vor mai cădea fulgi de nea, cel puţin până în noaptea în care vom trece în 2012.

Pe pârtie, fulgi de nea doar artificiali

În unele zone a nins, însă prea puţin. În staţiunile montane, administratorii de pârtii au dat drumul la tunurile de zăpadă pentru a se putea schia în condiţii acceptabile. Potrivit meteorologilor de la Accuwheater, până la Revelion nu va mai ninge în zona de munte.

Ne puteți urmări și pe Google News

În următoarele patru zile, pe Valea Prahovei temperatura minimă va fi de -4 grade Celsius, iar maxima de 9 grade Celsius, destul de cald pentru această perioadă. Aproximativ aceleaşi valori se vor înregistra şi în zona Braşovului, în Poiană şi Bran.

Soarele stă pe pârtie

Ceva mai frig va fi în zona Harghita. La Praid, temperaturile vor scădea până la -5 grade, iar maximele vor fi de 4 - 5 grade Celsius. La Topliţa va fi o vreme la fel de însorită, cu o temperatură minimă de - 7 grade Celsius şi o maximă de 8 grade.

În munţii Moldovei se va răci începând cu 29 decembrie. În penultima zi a anului, e prognozată o minimă de - 6 grade Celsius şi o maximă care se va situa în jurul valorii de 0 grade. Şi în această zonă va fi soare.

PE ŞOSELE

Poliţiştii se aşteptă la trafic îngreunat în următoarea perioadă

Poliţiştii de la Rutieră cred că va fi o creştere semnificativă a traficului în următoarele zile, pentru că mulţi turişti se vor întoarce de la munte, din vacanţa de Crăciun. Sunt supervizate în special rutele Braşov - Bucureşti, Valea Prahovei, Valea Oltului, Râmnicu Vâlcea şi ALexandria - Bucureşti, Autostrada A 1, dar şi zona Moldovei, dinspre Vatra Dornei, Durău spre Iaşi şi Bacău.

S-a estimat că numai spre Valea Prahovei şi Braşov au plecat înainte de Crăciun peste 40.000 de maşini din Capitală.

Coadă spre Bucureşti, poleiul le-a dat bătăi de cap ieşenilor

Aseară, în jurul orei 17.00, Centrul Infotrafic anunţa că se circulă cu greutate pe DN 1, pe sensul către Bucureşti, în dreptul staţiunilor Buşteni şi Azuga. Au fost dificultăţi şi la intrarea în Iaşi, pe DN583, între Leţcani şi Târgu Frumos. Maşinile au făcut coadă din cauza poleiului.

Poliţiştii de la Rutieră le recomandă şoferilor care se întorc de la munte să folosească şi rutele ocolitoare.

De asemenea, dacă sunt condiţii meteo nevafavorabile să nu facă manevre de depăşire fără să se asigure bine înainte, să meargă cu viteză redusă şi să-şi verifice cu mare atenţie sistemul de iluminare al maşinii, pentru a fi văzuţi şi a vedea în trafic.

LA VOLAN

Rutele ocolitoare în zonele montane

SPRE BUCUREŞTI

  • DN1A Braşov - Săcele - Cheia - Vălenii de Munte - Centura de Est Ploieşti - Bucureşti (se recomandă ca această rută să fie folosită şi de către cei care pleacă din Predeal sau chiar din Azuga, de pe DN1);
  • DN1 Braşov - Sinaia - Centura de Vest Ploieşti - DN1A Ploieşti - Buftea - Bucureşti.

MUNŢII MOLDOVEI

  • Vatra Dornei - Câmpulung Moldovenesc (DN17) - Suceava - Fălticeni - Târgu Frumos (DN 28A) - Iaşi;
  • Vatra Dornei - Cozăneşti(17B) - Târgu Neamţ - Târgu Frumos (28 A);
  • Durău - Târgu Neamţ (DN 15B) - Târgu Frumos - Iaşi;
  • Durău - Bicaz - Piatra Neamţ - Târgu Neamţ - Târgu Frumos - Iaşi.