Evenimentul Zilei > Actualitate > Se caută administrator pentru stadionul Lia Manoliu
Se caută administrator pentru stadionul Lia Manoliu

Se caută administrator pentru stadionul Lia Manoliu

Licitaţia pentru managementul noului Stadion Naţional din Capitală va fi lansată în câteva zile, potrivit primarului Capitalei, Sorin Oprescu.

În urma procedurii, va fi aleasă firma care se va ocupa, practic, de tot ceea ce înseamnă administrarea stadionului.
”La stadionul din Frankfurt, numai la pază lucrează 220 de persoane, alte 80 se ocupă de întreţinere, iar la evenimente sunt circa 40 de persoane la manevrarea aparaturii", a precizat primarul general.
În decembrie, Oprescu spunea că şase firme străine sunt interesate să preia managementul Stadionului Naţional, printre acestea se numărându-se şi cea care se ocupă de stadionul din Frankfurt.
Firma câştigătoare a licitaţiei ar urma să fie partenera municipalităţii la profiturile obţinute de pe urma arenei -închiriere săli şi arena de joc, cafenele, restaurante, parcări etc.
Acoperişul retractabil se instalează în martie
Acoperişul retractabil al noului Stadion Naţional din Capitală va fi amplasat pe arenă în martie, în prezent lucrându-se, la nivelul solului, la structura lui de rezistenţă, a declarat, astăzi, directorul de şantier Ştefan Monuş.
Directorul de şantier a mai spus că, tot în martie, va începe amenajarea gazonului.
Construit după modelul arenei din oraşul german Frankfurt, Stadionul Naţional va avea circa 55.000 de locuri şi va fi inaugurat la 10 august, cu meciul de fotbal România-Argentina.
În 2012, Stadionul Naţional din Capitală va găzdui finala Europa League.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: