Schweinsteiger, fotbalistul anului în Bundesliga

Schweinsteiger, fotbalistul anului în Bundesliga

Internaţionalul german Bastian Schweinsteiger, jucătorul echipei FC Bayern Munchen, este laureatul anchetei celebrului bisăptămânal Kicker. În vârstă de 26 de ani, Schweinsteiger a semnat recent o prelungire a contractului cu Bayern.

Bastian Schweinsteiger a fost ales fotbalistul anului în Germania. Anchetă de sfârşit de an a fost realizată, ca de fiecare dată, de săptămânalul Kicker, considerat "Biblia" fotbalului german. "Bastian a avut un început de an mai slab" "Am votat noi, jurnaliştii din Asociaţia Ziariştilor Germani, antrenorii şi jucătorii. Acesta e electoratul care desemnează fotbalistul anului în Bundesliga. Eu, personal, l-am văzut pe olandezul Arjen Robben drept cel mai bun, dar cred că şi Schweinsteiger merita această onoare. Bastian a avut un început de an mai slab. Au venit apoi Campionatul Mondial şi partea a doua a sezonului, când Bastian Schweinsteiger a explodat pur şi simplu", ne-a spus Mihai Rusu, fosta voce de la "Radio Europa Liberă". Stabilit de mai bine de trei decenii în Germania, la Munchen, Rusu e un fin cunoscător al fotbalului german. "Are acea determinare a omului simplu"

Mihai Rusu spune că în alegerea lui Bastian Schweinsteiger au contat mult accidentările coechipierilor săi Robben şi Ribery. "Schweinsteiger a fost nevoit să tragă tare, pentru echipă. A înţeles la timp că trebuie să se maturizeze. Bastian a lăsat în urmă copilăriile şi e un fotbalist matur de care Bayern şi naţionala Germaniei au nevoie. Schweinsteiger e un tip tare, hotărât. E doar născut la ţară, undeva în munţi într-un sătuc. Are acea determinare a omului simplu", a mai spus Mihai Rusu. Noaptea la piscina clubului

În urmă cu câţiva ani, Bastian Schweinsteiger reuşise să-i aducă la exasperare pe şefii lui Bayern, care îi făceau morală fotbalistului după fiecare derapaj. "Nici vorbă de bătăi sau de droguri ca în cazul lui Mutu", a ţinut să precizeze Mihai Rusu. Într-o noapte, Schweinsteiger a fost surprins cu o tânără în piscina din vestiarul lui Bayern. Tinerii nu apucaseră să facă baie, alarma declanşânu-se rapid. A doua zi, Schweinsteiger a găsit o explicaţie copilărească: "Vroiam să-i arăt prietenei mele unde facem noi recuperare!". După acest episod, Schweinsteiger s-a dat pe brazdă.

Ne puteți urmări și pe Google News