Evenimentul Zilei > Actualitate > Mercedes îl vrea pe Schumacher în top
Mercedes îl vrea pe Schumacher în top

Mercedes îl vrea pe Schumacher în top

Echipa Mercedes va încerca să îi "revitalizeze" monopostul lui Michael Schumacher printr-o serie de modificări tehnice care să îi permită germanului să revină în lupta la vârf în Formula 1 începând cu Marele Premiu al Spaniei.

Septuplul campion mondial s-a întors în Formula 1 în acest sezon, după aproape patru ani de pauză, însă rezultatele germanului în 2010 nu au fost la nivelul aşteptărilor – doar 10 puncte strânse în primele patru etape ale sezonului. Cu toate acestea, şeful echipei Mercedes, Ross Brawn, a spus că schimbările care vor fi făcute la monopostul lui Schumacher, printre care şi un nou şasiu ar putea să îl readucă pe veteranul pilot german în cursa spre cel de-al optulea titlu mondial pe circuitul de la Barcelona.

"Nu este un şasiu nou propriu-zis, este un şasiu pe care l-am folosit cu succes în teste", a spus Brawn pentru site-ul oficial al Formulei 1, adăugând: "Michael s-a acomodat mai greu cu noua maşină şi mai ales cu noile anvelope, acestea din urmă schimbându-se foarte mult în perioada în care el a lipsit din circuit".

Schumacher a avut rezultate mai slabe decât colegul său de la Mercedes, Nico Rosberg, care a reuşit să urce până pe locul doi în clasamentul provizoriu şi să încheie două Mari Premii pe poziţia a treia. Marele Premiu al Spaniei va începe la Barcelona, în 9 mai.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.