Schimb de replici între Obama şi McCain

Schimb de replici între Obama şi McCain

Campania electorală din Statele Unite încinge spiritele. După ce zilele trecute, Hillary Clinton şi Barack Obama, cei doi candidaţi democraţi la prezidenţiale s-au atacat reciproc, ieri a venit schimbului de replici dintre tabere, relatează CNN.

Subiectul dezbătut a fost unul ce a pus mari probleme administraţiei Bush, războiul din Irak. Democraţii şi republicanii au schimbat "opinii" la distanţă şi s-au acuzat reciproc de naivitate privind subiectul. Aflat într-un miting electoral în Tyler, Texas, senatorul John McCain s-a referit la declaraţia lui Barack Obama, făcută cu o seară înainte. Senatorul de culoare afirma că va interveni militar în Irak doar dacă al-Qaida îşi va forma baze în această ţară.

"Am ceva noutăţi. Al-Qaida este în Irak. Se numeşte Al-Qaida din Irak!", a declarat McCain.

La rândul său Obama nu s-a lăsat mai prejos şi a acceptat provocarea.

Ne puteți urmări și pe Google News

"În primul rând, ştiam că al-Qaida este în Irak. Dar am şi eu câteva noutăţi pentru McCain şi anume că în Irak nu exista Al-Qaida până când George Bush şi John McCain au decis să îl invadeze", a răspuns Obama.

Schimbul de replici nu este tocmai întâmplător, dat fiind că cei doi candidaţi se consideră deja rivali în alegerile prezidenţiale din noiembrie, deşi învestitura lui Obama nu este încă sigură. Barack Obama şi Hillary Clinton sunt despărţiţi de un număr relativ mic de delegaţi, dar în favoarea senatorului de Illinois.

(17:18)