Evenimentul Zilei > Actualitate > SCANDALOS! Mircea Sandu se face că nu vede puroiul din fotbalul românesc: „Nu demisionez. Ce vină am eu?”
SCANDALOS! Mircea Sandu se face că nu vede puroiul din fotbalul românesc: „Nu demisionez. Ce vină am eu?”

SCANDALOS! Mircea Sandu se face că nu vede puroiul din fotbalul românesc: „Nu demisionez. Ce vină am eu?”

Şeful FRF, omul care conduce de 21 de ani acest fotbal bolnav, nu se gândeşte la o plecare de onoare. "Naşul" l-a apărat pe Vasile Avram cu argumente penibile.

Mircea Sandu, preşedintele FRF, a convocat ieri o conferinţă de presă la "Casa Fotbalului" în care a ţinut să-l disculpe pe Vasile Avram, chiar dacă n-avea pregătit niciun con traargument puternic. "Dacă o plimbare privată cu elicopterul i se pare cuiva ceva necurat… Dacă mă duc la Cluj şi mă ia cu maşina de la aeroport şi mă duce la hotel este şpagă?", s-a întrebat, retoric, Sandu, cel care se face că nu vede gunoiul din fotbalul românesc.

"Eu nu cred că s-a întâmplat aşa ceva. Flagrant nu e. E o discuţie între Ţerbea şi pilot, între Ţerbea şi Avram. Nu se discută de bani, ci de zborul elicopterului…", a completat neconvingător şeful FRF.

De ce îl apără Sandu pe Avram? Şeful de la "Casa Fotbalului" se teme ca nu cumva, strâns cu uşa, fostul preşedinte al CCA să nu dezvăluie mişmaşurile din fotbal.

"Naşul" i-a zugrăvit lui Avram un portret de erou pozitiv din telenovele, grijuliu cu familia şi nicidecum ispitit de foloase necuvenite. "Nu cred în vinovăţia lui Avram. Eu îl cunosc. Îşi iubeşte familia. Am fost la câteva petreceri împreună. Am văzut cum dansa cu soţia sa. Nu ar face ceva să se compromită. Nu am ce să îi reproşez. Dacă a luat şpagă, poate că a avut pierderi de memorie", a spus Sandu. Liderul acestui sistem bolnav a atacat metodele de lucru ale procurorilor DNA. "Cred că este un circ mediatic. Sunt trei ieşiri de la DNA, dar tocmai pe aia pe care l-a scos pe Avram eraţi şi voi! De ce nu se face un flagrant? Haideţi să nu facem abuzuri. Ne trebuie probe concludente", a atacat Sandu.

"Naşul" e dispus să-i dea 3.000 de euro unui străin

Preşedintele FRF a dat ca sigură demiterea lui Avram din funcţia de conducere a CCA indiferent de rezultalul pe care îl va avea ancheta. "Nu ştim cât va dura. Pe urmă, cum va mai fi reabilitat? Şi peste 10 ani, în conştiinţa publică el va fi vinovat", a zis Sandu.

Ca de multe alte ori, conducătorul federaţiei şi-a pregătit o pledoarie în care a arătat că este "curat ca lacrima". Întrebat dacă s-a gândit vreun moment să îşi dea demisia, după ce ultimii trei şefi ai CCA numiţi chiar de el au fost cercetaţi penal, Sandu s-a eschivat sec: "Nu demisionez niciodată! Ce vină am eu? Sunt din 1964 în fotbal. Relaţia dintre FRF si CCA nu este decât una administrativă. Am fost desemnat să numesc preşedintele CCA şi să aprob componenţa comisiilor. M-am întâlnit o singură dată cu comisia. După cazul lui Gheorghe Constantin am mutat sediul CCA, am preferat să plătesc 2.000 de euro chirie pe lună decât să fie în sediul FRF. Orice om care comite alte acte decât cele prevăzute în fişa postului e responsabil".

"Naşul" a dorit să pară transparent şi a făcut public şi contractul de muncă al lui Vasile Avram, în urma căruia şeful arbitrilor încasa pe lună 13.250 de lei, plus 25% spor de vechime. Aşa cum a declarat în premieră pentru EVZ, şeful FRF a repetat că nu îl va aduce pe Ion Crăciunescu în funcţia rămasă liberă. "Ne vom baza pe tineri din diviziile inferioare. Voi face această propunere. Măcar ei au credibilitate. Nu vor fi aduşi arbitri străini. Dacă următorul şef al CCA va dori un ajutor de la UEFA, voi aduce un străin, căruia îi voi da 3.000 de euro pe lună", a mai spus Sandu.

Dragomir se miră de ce şpaga n-a fost o sumă rotundă

Preşedintele FRF a mai anunţat ieri că îi va da în judecată pe Marian Iancu şi pe Adrian Mititelu pentru calomniile aduse: "Nu voi ierta un brutar şi un mecanic ce îmi doresc moartea. Le deschid proces, iar banii îi voi dona la azile şi la case de copii".

Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, a sărit şi el în apărarea lui Vasile Avram. "Mi se pare că este o comandă politică. De ce nu i-a dat lui Avram o sumă rotundă şi i-a dat 19.000 de euro? Nu are ăsta, care e multimilionar, încă o mie ca să completeze? De unde ştia pilotul câţi bani a luat Avram, a numărat el banii? Dacă aş şti ceva, ştiţi că aş spune, eu am gura mare", s-a eschivat şi "Corleone".

Dragomir a mai avut o revelaţie: "Dacă ăştia de la DNA te iau în zile de vineri, sâmbătă sau duminică, sigur îţi dau 29 de zile. Toţi avocaţii ştiu asta".

Crăciunescu, omul dorit în fruntea arbitrajului, este dispus să se împace cu Sandu.

"De câte ori s-a greşit împotriva echipei mele, de fiecare dată am spus că au fost greşeli omeneşti."

JEAN PĂDUREANU, preşedinte la clubul Gloria Bistriţa

EVOLUŢIA SCANDALULULUI "FOTBAL ÎN CĂTUŞE":

  • 2.000.000 €, preţul pentru un titlu de campioană câştigat fraudulos
  • Megascandal cu bani negri la campioana Oţelul Galaţi
  • Campioana răspunde dur acuzaţiilor de corupţie
  • Liga I e fruntaşă în ierarhia corupţilor
  • EXCLUSIV. Ce rechini dă Vasile Avram pe mâna Anticorupţiei?
  • Dosarul „Fotbal în cătuşe”. Cum mituia Sorin Ţerbea arbitrii: cu mii de euro şi vin pentru nunţi
  • Marile furturi din actualul sezon al Ligii I. VEZI ce partide au influenţat arbitrii
  • Adrian Mititelu, la DNA: "Toţi oamenii puşi în funcţie de Mircea Sandu ajung la puşcărie"
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: