Evenimentul Zilei > Actualitate > SCANDALOS. Listele cu preşedinţii secţiilor de votare pentru referendumul de pe 29 iulie, pregătită în mare taină
SCANDALOS. Listele cu preşedinţii secţiilor de votare pentru referendumul de pe 29 iulie, pregătită în mare taină

SCANDALOS. Listele cu preşedinţii secţiilor de votare pentru referendumul de pe 29 iulie, pregătită în mare taină

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe decizia de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu şi de stabilire a Referendumului pe data de 29 iulie, că primăriile au şi blocat listele pentru înscrierile privind stabilirea preşedinţilor secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora.

Listele au fost bătute în cuie de săptămâna trecută, potrivit unor surse din cadrul primăriilor de sector bucureştene, deşi legea spune că se pot face înscrieri după ce hotărârea de organizarea a referendumului este publicată în Monitorul Oficial, lucru ce s-a întâmplat sâmbăta trecută.
„Am fost preşedinte de secţie de votare de mai multe ori. Înscrierile începeau după ce se publica hotărârea în Monitorul Oficial şi ţineau o săptămână, cel puţin. Acum, listele au fost făcute dinainte”, a povestit Ionel Grama, care a vrut să se înscrie, ieri, la Primăria Sectorului 4 din Capitală.
La ghişeu i s-a spus că listele au fost închise şi trimise la Prefectura Bucureşti.
Situaţia este la fel şi în sectoarele 3 şi 6. Nici aici nu se fac înscrieri. „Nu se fac înscrieri, e închisă lista”, a explicat un angajat al Biroului Electoral al sectorului 3 al Capitalei.
Preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat din funcţie pe 6 iulie. În urma votului, 256 de parlamentari au votat „pentru”, 114 „împotrivă” şi două voturi au fost anulate. Referendumul a fost stabilit pentru data de 29 iulie.
Citiţi şi:

  • CCR invalidează şmecheria lui Ponta şi Antonescu: 9 milioane de români trebuie să iasă la vot pentru ca referendumul să fie validat
  • EVZ îţi explică ce a decis Curtea Constituţională. VEZI de ce revocarea lui Blaga şi Anastase ar putea să nu fie definitivă
  • Victor Ponta: "Campania în care s-a vorbit de lovitură de stat rămâne fără obiect"
  • Antonescu: „Deciziile CCR demonstrează că nu a avut loc nicio lovitură de stat”