Scandalos: Dinastie PSD la Politehnică. Noul rector, "garantat Andronescu"

Scandalos: Dinastie PSD la Politehnică. Noul rector, "garantat Andronescu"

Ecaterina Andronescu părăseşte postul de rector, care va fi ocupat de Mihnea Costoiu, omul ei de încredere. Politehnica va fi condusă de cei doi: Costoiu, în calitate de rector, Andronescu, preşedinte al Senatului.

Noul rector al Politehnicii Bucureşti, Mihnea Costoiu, face echipă de ani buni cu Ecaterina Andronescu, preşedintele PSD Bucureşti: au lucrat împreună în Politehnică, precum şi la Ministerul Educaţiei, în timpul mandatului de ministru al Ecaterinei Andronescu. Alegerile i-au lăsat cu buza umflată pe cei care sperau că umbra PSD nu va mai exista în universitate. “Puteam eu, un simplu profesor, să mă bat cu o divizie atât de puternică a PSD?", spune Ion Ciucă, profesor universitar la Politehnică, şi cel care a fost contracandidatul lui Mihnea Costoiu. Studenţii PSD "Mă sună profesori şi-mi spun că regretă acest rezultat. Probabil UPB va rămâne o universitate politizată". Ciucă crede că votul reprezentanţilor studenţilor a cântărit mult în victoria lui Costoiu. "Studenţii care au votat sunt, de fapt, ca o organizaţie PSD. Sunt cei care au mers în coloană spre protestele recente împotriva lui Traian Băsescu". Daniela Alexe, preşedinte al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, spune că în organizaţiile studenţeşti ale Politehnicii s-a simţit tot timpul orientarea spre PSD. “Nu putem însă generaliza, nu toate organizaţiile sunt la fel".

În ceea ce-l priveşte pe noul rector, ea crede că “eventualele influenţe trebuie văzute şi sancţionate pe parcurs". L-au votat 75% dintre alegători Mihnea Costoiu a refuzat să răspundă acuzaţiilor venite din partea lui Ciucă. “Nu am reacţionat nici în campanie, nu o voi face nici acum. S-au prezentat la urne 85% dintre cei cu drept de vot, iar 75% dintre aceştia mi-au acordat votul. Cred că asta spune multe", a comentat Costoiu şi a precizat că nu este afiliat politic . "S-au prezentat la urne 85% dintre cei cu drept de vot, iar 75% dintre aceştia mi-au acordat votul. Asta spune multe.“ MIHNEA COSTOIU, noul retor al Politehnicii Bucureşti CINE CONDUCE INSTITUŢIA Costoiu a fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei Mihnea Costoiu are 40 de ani şi este cadru didactic asociat la Politehnica Bucureşti, ASE şi SNSPA. Din 2005, a fost director general administrativ al Politehnicii. În 2009, Costoiu a fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei, iar în perioada 2001-2004 a ocupat funcţia de secretar general în Ministerul Educaţiei. Un punct controversat, cu care a fost atacat de adversari în timpul campaniei electorale, a fost lipsa doctoratului. "Oare este posibil ca diplomele de doctorat emise de UPB să fie semnate în calitate de rector de un om care nu a dobândit acest titlu?", se întreabă profesorul universitar Ion Ciucă.

Ecaterina Andronescu a declarat vineri pentru AGERPRES că rectorul ales al Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, este un bun manager, care a dovedit acest lucru pe parcursul a opt ani cât a ocupat funcţia de director general al instituţiei. Ecaterina Andronescu: "un rector care este un foarte bun manager" "Noi, la UPB, am încercat să ne construim Carta şi strategia pentru următoarea perioadă de timp în conformitate cu actuala lege a învăţământului, care într-un fel separă problemele academice pe care le dă responsabilitatea Senatului de problemele manageriale şi administrative, pe care le dă în grija Consiliului de Administraţie. Rectorul este preşedintele Consiliului de Administraţie, dar nu mai este membru în Senatul universitar. De aceea, cred că prin alegerea pe care UPB a făcut-o a răspuns acestui deziderat, a ales un rector care este un foarte bun manager. A dovedit-o în calitate de director general al UPB de opt ani încoace şi sunt convinsă că, pe de-o parte, activitatea academică aflată sub responsabilitatea Senatului, şi, pe de altă parte activitatea managerială administrativă, vor duce UPB în direcţia în care orice membru al comunităţii şi-o doreşte", a declarat Ecaterina Andronescu pentru Agerpres. "Politehnica este şcoala în care am crescut" Ea a precizat că nu va părăsi universitatea, ci va rămâne preşedinte al Senatului UPB. "Rămân în continuare preşedintele Senatului UPB şi, ca urmare, mă voi ocupa de problemele universităţii aşa cum m-am ocupat şi până acum. Consider că dacă nu aş fi avut această funcţie şi aş fi avut-o numai pe cea de profesor la UPB responsabilităţile mele ar fi fost aceleaşi faţă de această şcoală în care am crescut. Faptul că Politehnica se află în categoria universităţilor de cercetare avansată şi educaţie, iar în clasamentele internaţionale SCOPUS este prima universitatea din universităţile din România, ne arată că suntem în direcţia cea bună", a susţinut Andronescu. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Clanul "Abramburica", şef peste complexul studenţesc Regie
  • Adio "dinozaurilor" din universităţi