Scandal sexual în rugby-ul australian

Scandal sexual în rugby-ul australian

Liga Naţională de Rugby a Australiei (NRL) şi-a cerut scuze pentru comportamentul jucătorilor săi, după ce postul de televiziune ABC a dezvăluit că mai mulţi jucători australieni au agresat sexual o femeie din Noua Zeelandă în 2002, scrie CNN.

Alte două femei au declarat că au fost victimele unor abuzuri sexuale ale unor jucători din NRL.

"Violenţa împotriva femeilor este oribilă, iar abuzul sexual şi degradarea femeilor intră în aceeaşi categorie", a spus David Gallop, directorul executiv al NRL. "Ce am văzut în timpul emisiunii TV nu lasă loc de nicio scuză. Dacă cineva din rugby ignoră importanţa acestui mesaj atunci este cazul să îşi caute o altă carieră", a adăugat el.

Acuzaţiile îl vizează pe Matthew Johns, care era jucător al echipei Cronulla când s-a petrecut incidentul din Noua Zeelandă. Johns a fost suspendat pe o perioadă nelimitată de către NRL.

Ne puteți urmări și pe Google News

Femeia a reclamat la poliţie, la o săptămână după incident, nu mai puţin de 12 jucători şi aproximativ 40 de sportivi au fost chestionaţi de autorităţile neo-zeelandeze. Cei implicaţi au spus că relaţiile sexuale au fost făcute cu consinţământul femeii, iar poliţia a renunţat la acuzaţii.